59915706_578092192598890_7065724819856332895_n

Pas nadat de geplande werkzaamheden op en rond het Circuit Zandvoort zijn afgerond krijgt de baan de licentie om een Formule 1-race te mogen organiseren. De Nederlandse autosportfederatie KNAF verwacht dat Zandvoort begin volgend jaar de vereiste Grade One-status krijgt.

Dat heeft general manager Maarten van Wesenbeeck van de KNAF gezegd in de BNR-podcast The Road to Zandvoort. "Er is de toezegging vanuit de FIA dat op het moment dat wat nu op papier staat daadwerkelijk zo uitgevoerd wordt, dan heeft Zandvoort volgend jaar een Grade One-licentie."

Terugkeer op de kalender

Afgelopen mei werd na 35 jaar afwezigheid de terugkeer van de Formule 1 naar Zandvoort aangekondigd. Om aan de eisen van de internationale autosportfederatie FIA te voldoen, moet het circuit flink onder handen worden genomen.

De startfinishlijn wordt meer richting de Tarzanbocht geplaatst en in de Gerlachbocht wordt de uitloop vergroot waardoor de veiligheid is gewaarborgd. De Hugenholtzbocht wordt aan de binnenkant verbreed voor meer ruimte en meer snelheid richting het Scheivlak. Het tweede deel van de Hans Ernst Bocht wordt minder kort. Die wordt breder voor meer flow door de bocht. De Arie Luyendijkbocht wordt een soort kombocht zodat de coureurs met DRS open het rechte stuk op kunnen gaan.

Aan de slag

Inmiddels zijn de voorbereidende werkzaamheden in volle gang en zal in november begonnen worden met het werk aan de baan. Op 3 mei 2020 staat de Heineken Dutch Grand Prix op de Formule 1-kalender.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen