Verklaring Alonso maakt crash-mysterie groter

images_Formule1_2015_coureurs_Fernando_Alonso_McLaren_2015

Fernando Alonso deed vandaag bij de persconferentie voor de Grand Prix van Maleisië uitgebreid zijn verhaal. Opheldering over de oorzaak van zijn crash in Barcelona bracht het niet echt. Integendeel, het mysterie is alleen maar groter geworden.

De crash van de Spanjaard, nu ruim een maand geleden in Barcelona, was uiteraard hèt gespreksonderwerp bij het samenkomen van het Formule 1-circus in Maleisië. Fernando Alonso, die vanmorgen medisch werd goedgekeurd om te racen, vertelde er open en uitgebreid wat hij zich allemaal herinnerde van het gebeuren.

Maar in plaats van extra opheldering te geven maakte hij, in al zijn openheid, het verhaal alleen maar mysterieuzer. Ook sprak hij eerdere verklaringen en vermoedens van zijn team McLaren tegen. Zo verklaarde het team eerder dat de sterke wind wel eens de oorzaak geweest zou kunnen zijn. Alonso hierover: "Ik weet niet of u de opnames van de crash heeft gezien, maar zelfs een orkaan kan de auto niet in beweging krijgen bij die snelheid''.

Ook ontkende hij dat hij dat hij zich in 1995 waande of dat hij Italiaans sprak toen hij wakker werd in het ziekenhuis van Barcelona. Hij was wel even verdoofd door de artsen op het circuit, maar dat is volgens hem standaardprocedure voor het vervoer naar het ziekenhuis.

Wat hij zich heel goed kon herinneren was dat zijn stuur blokkeerde en dat dàt de reden was dat hij in de muur geraakte. Ook dat is in tegenspraak met de teamverklaring, waar met grote stelligheid werd beweerd dat de auto in orde was voor de crash.

Het mysterie blijft dus bestaan, wat onbevredigend is, niet zozeer voor de fans, maar veel meer voor Button en Alonso, die in de McLaren-Honda hun werk moeten doen. Het enige concrete dat er nu gedaan is, is het monteren van extra sensoren, waarmee nòg meer data zal worden verzameld om in een vergelijkbaar geval beter te kunnen analyseren wat er misging.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden