Verschuur: “Als Mercedes zou ik Russell en Max willen”

SI202102240188_hires_jpeg_24bit_rgb

"Max Verstappen naast Lewis Hamilton gaat niet. Ik denk dat Hamilton dan breekt. Dan zou ik als Mercedes, George Russell en Verstappen nemen." Dat zegt Frans Verschuur, teambaas en Le Mans winnaar met Jos Verstappen, in de nieuwe aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. Het gesprek ging over een eventuele plaats bij Mercedes voor Verstappen en de kansen op het wereldkampioenschap van Valtteri Bottas. 

Verschuur legt uit dat Hamilton nu alle macht in handen heeft bij Mercedes. Als Verstappen of zelfs Russell naast hem zou komen in het team, dan zou Hamilton bezwijken onder druk denkt hij. Daarom is zijn huidige teamgenoot, Valtteri Bottas ook aangenomen. "Natuurlijk kan Bottas hem een beetje triggeren in een kwalificatie maar in races gaat hij niet zo vol op het gas", zegt Verschuur. "Maar als je Max naast je hebt, die gaat echt niet zomaar van zijn gas af. Zeker niet in de eerste bocht."

Als Red Bull dit jaar weer niet goed presteert en Hamilton's contract zou niet verlengd worden, dan denkt Verschuur dat Verstappen een goede kans krijgt om bij Mercedes te komen. Hij vindt dat het wel van zijn manager afhangt. Die moet volgens hem de onderhandelingen bij Mercedes dan rondmaken.

Bottas' kansen op het kampioenschap

De aanleiding tot de discussie rondom Verstappen bij Mercedes waren de uitspraken van Bottas. Hij gaf aan ook dit jaar weer vol voor het kampioenschap te gaan. Mattie Valk, presentator van de aflevering van deze week, vraagt de gasten van F1 aan Tafel of Bottas dit jaar wel het verschil gaat maken. Jeroen Kreeft, Porsche Carrera Cup coureur en autosport-advocaat, denkt van niet: "Die jongen heeft de afgelopen jaren laten zien als hij er moet staan, dat hij er dan niet staat. Dus waarom zou dat dit jaar wel zo zijn." Rob van Someren, dj ‘Somertijd’, parttime politieman én F1-liefhebber, deelt die mening. Hij zegt dat Bottas een heel goed kwalificatierondje kan rijden, maar zodra hij moet racen haakt hij af.

Van Someren zegt wel dat het ook te maken kan hebben met de druk die op Bottas ligt. Hij zegt dat hij daar maar niet onderuit komt en dat de drempel uiteindelijk hoger wordt voor hem. "Het is hem een paar keer niet gelukt, maar als hij dan een race won was zijn reactie 'zie je nou wel' en 'ik kan het wel'. Die reactie verraad alles." Dat is voor hem dan ook de reden dat Bottas ook dit jaar niet de top kan halen.

De complete aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio is hier te beluisteren:

Lees ook: Gijs van Lennep: “Max moet niet meer te lang wachten”

Lees ook: Bottas: “Moet vaker op toppen van mijn kunnen presteren”

Lees ook: Lewis Hamilton en manager uit elkaar vlak voor F1-seizoen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden