Verschuur: “Zonder Leclerc zit Ferrari in de problemen”

20040-scuderia-ferrari-spanish-gp-saturday

In F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, bespraken de gasten het goede race weekend van het team van Ferrari. DJ Ronald Molendijk, die een groot Ferrari-fan is, was hier uiteraard blij mee. Frans Verschuur, oud teambaas en vaste waarde, is het hiermee eens maar zegt wel: "Als ze Leclerc niet hadden gehad, dan hadden ze wel een probleem gehad."

Verschuur is het met Molendijk eens dat er veel is gebeurd binnen Ferrari, maar dat het ook echt nodig was. Hij haalt aan dat de nieuwe aanwinst van het team, Carlos Sainz, het team niet in zijn eentje kan regelen. "Hij dacht aan het begin: 'Ik kom erin en ik ga het regelen'. Maar tot nu toe heeft hij het nog niet geregeld."

20046-scuderia-ferrari-spanish-gp-saturday-700x467
Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Molendijk geeft ook aan dat het team zonder Leclerc wellicht nog in de problemen zou zitten. Hij zegt dat de Monegask al heeft laten zien dat hij de auto in kwalificaties naar hoge plaatsen kan rijden en vooral in de laatste race heeft laten zien dat de auto goed genoeg is om te kunnen vechten voor een podium. Ook zegt hij dat de auto er dit seizoen er beter uit ziet. Meer gebalanceerd en niet meer zo zenuwachtig.

"Iedereen die is overgestapt van een team heeft het wel moeilijk"

Molendijk vraagt de andere gasten naar aanleiding van het gesprek over Sainz dat het duidelijk is dat alle coureurs die zijn overgestapt naar een ander team een moeilijk begin hebben. Jeroen Mul, technisch analist van deze week, zegt dat dat te verwachten was. Een nieuwe auto en een nieuw team is altijd wennen legt hij uit. Wel geeft Mul aan blij te zijn om te zien dat Sainz zijn teamgenoot bij kon houden in de eerste twee kwalificatierondes. "Hij begint zich steeds fijner te voelen in het team en in de auto. Ik verwacht wel nog meer van hem dit seizoen."

De complete aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, is hier te beluisteren:

Lees ook: F1 aan Tafel niet onder de indruk van Sergio Pérez

Lees ook: Molendijk: “Bottas wordt gezien als de man die het niet kon”

Lees ook: Olav Mol: “Gevecht Verstappen en Hamilton toplevel Formule 1”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden