Verstappen accepteert excuses Hamilton na 'dickhead'

Dakvv9EW0AAVJXf

Lewis Hamilton heeft donderdag tijdens een signeersessie op het Shanghai International Circuit "sorry" gezegd tegen Max Verstappen. De viervoudig wereldkampioen had de Nederlander voorafgaand aan de podiumceremonie in Bahrein een eikel ("he's such a dickhead") genoemd. Verstappen heeft op zijn beurt de excuses van Hamilton geaccepteerd.

"Als de oudere coureur van ons twee vond ik het belangrijk even naar hem toe te gaan. Ik heb hem een hand gegeven en 'sorry' gezegd voor wat er tijdens het vorige raceweekend is gebeurd. Het is altijd goed respect voor elkaar te tonen", aldus Hamilton.

Dat Hamilton zijn excuses aanbiedt, wil niet zeggen dat hij anders tegen het incident met Verstappen is aan gaan kijken. "Of het nou zijn fout of mijn fout was, maakt niet uit. Het behoort inmiddels tot het verleden. Hopelijk helpt dit teken van respect ons nu ook er een streep onder te zetten en verder te gaan, en kunnen we weer tegen elkaar racen."

De Mercedes-coureur gaat in de toekomst na afloop van de race op zijn taalgebruik letten. "Ik was even vergeten dat er in het podiumkamertje camera’s om ons heen hangen. Voortaan zal ik beter opletten wat ik daar zeg."

Verstappen liet eerder al weten dat hij geen kwaad zag in de uitspraken van Hamilton. Vandaag meldt hij via Instagram dat het "All good" is tussen hem en zijn Britse concurrent.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen