Verstappen: ''Afstelling voorvleugel was niet goed''

Verstappen-gp-turkije-1

Max Verstappen kende een slechte Turkse Grand Prix op het circuit van Istanbul Park. De 23-jarige spinde een aantal keer en wist uiteindelijk als zesde over de finishlijn te komen. Na de wedstrijd gaf Verstappen tegenover de Telegraaf aan dat de afstelling van de voorvleugel niet klopte. 

Vanwege die verkeerde afstelling van de voorvleugel, de ene kant was meer aangepast dan de andere kant, was de aero-balans aan beide kanten compleet anders. Dat verklaart waarom Verstappen zich nooit op zijn gemak voelde in de auto.

''Alles ging eigenlijk mis", begint Verstappen. "Het bleek dat de afstelling van mijn voorvleugel helemaal niet klopte. ''Er was een verschil van zeven graden tussen de ene en de andere kant van de voorvleugel. Dat is behoorlijk veel. Daardoor kun je niets doen als coureur, want bijna niets werkt.''

Verstappen ontkent ook dat zijn spin, in gevecht met Sergio Perez, te maken had met ongeduld of wanhoop.

''Ik wilde hem daar niet eens inhalen'', vertelt Verstappen. ''Het is niet dat ik te ongeduldig was of zoiets. Er was niets dat ik op die plek kon doen. Ik wilde gewoon achter hem aansluiten, maar plotseling kwam had ik onderstuur en spinde ik van de baan. Toen was het min of meer klaar. Daarna zat ik het grootste deel van de tijd vast in een treintje'', besluit Verstappen.

Over een kleine twee weken begint de slotfase van dit bijzondere Formule 1-kampioenschap. In drie weken wordt er twee keer gereden in Bahrein en wordt het seizoen daarna traditioneel afgesloten in Abu Dhabi op 13 december.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen