Verstappen: "Auto voelde voorspelbaar aan"

door Hidde Wissels
SI202103120081_hires_jpeg_24bit_rgb

Max Verstappen kijkt tevreden terug op zijn eerste testdag in de RB16B. De Nederlander klokte de snelste tijd en reed de meeste kilometers. Na afloop vertelde hij bij Ziggo Sport dat de auto voorspelbaar aanvoelde. Iets wat de RB16 vorig jaar miste.

"Na de eerste paar runs moet je altijd wat kleine dingen aanpassen, maar het voelde erg positief. Op een bepaald moment had ik een goede balans en was het prettig om te rijden. Het voelde allemaal voorspelbaar aan", vertelt Verstappen. De Nederlander kon zonder problemen 139 rondes rijden.

"Het doel is altijd om zoveel mogelijk ronden te rijden"

"Als je een dag als vandaag hebt, dat je zoveel ronden kunt rijden, dan is dat eigenlijk wat je altijd wilt hebben", zei hij. "Vooral op een circuit als Bahrein, waar het altijd erg zwaar is voor de banden. En vooral vandaag, want het was erg warm en er stond veel wind. Het is dus heel positief om zoveel ronden te rijden. Het doel is altijd om veel ronden te rijden. Dat staat elke dag op het programma. Maar meestal lukt het niet om dat aantal te halen vanwege verschillende kleine problemen of wat dan ook. Maar dat hadden we helemaal niet."

SI202103120384_hires_jpeg_24bit_rgb-700x467
Photo by Mark Thompson/Getty Images / Red Bull Content Pool

Over de verwachtingen van het seizoen kon Verstappen nog niks zeggen. De 23-jarige is vooral blij dat hij zelf een uitstekende dag kende.

Auto voelt goed

"Het is altijd moeilijk te zeggen, maar van onze kant hebben we gewoon een goede dag gehad. We hebben veel gereden, geen problemen gehad en de auto voelt gewoon goed aan. Het is gewoon een goede start voor ons, wat het de komende twee dagen leuk maakt", besluit Verstappen.

Zaterdag is het de beurt aan Sergio Perez die zijn debuut maakt voor Red Bull Racing. Perez neemt ook de zondagochtend voor zijn rekening. Verstappen sluit de testdagen op zondagmiddag af.

Lees ook: LIVE dag 2 wintertest Bahrein: Vettel niet meer in actie

Lees ook: Dag 1 wintertest Bahrein: Verstappen dominant

door Hidde Wissels

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen