Verstappen pakt leiding in kampioenschap terug

SI202110100652_hires_jpeg_24bit_rgb

Het team van Red Bull Racing heeft goede zaken gedaan in Turkije aangezien beide coureurs op het podium zijn geëindigd. Na het behalen van een tweede positie op het podium, neemt Max Verstappen de leiding over in het kampioenschap. De Nederlander heeft momenteel een voorsprong van zes punten op Lewis Hamilton.

Door de natte weersomstandigheden was bandenmanagement het belangrijkste onderdeel van de race, maar bij het podiuminterview vertelde Verstappen dat hij tevreden is met P2. "Het was niet makkelijk vandaag en we moesten de hele race goed op de banden letten." Volgens de Nederlander was het daarom ook niet mogelijk om echt te kunnen pushen. "Het leek erop alsof Valtteri Bottas meer racepace had, maar ik ben blij met een tweede plek."

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Red Bull Racing Honda (@redbullracing)

'We zijn té langzaam'

Verstappen veronderstelde dat het ook een moeilijkere race had kunnen zijn met droog weer, gezien het feit dat Mercedes een betere racepace had. "We staan eerste in het kampioenschap, maar we zijn wel iets té langzaam naar mijn idee. We moeten ons goed gaan focussen op de dingen die beter kunnen."

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Red Bull Racing Honda (@redbullracing)

'Goed seizoen tot nu toe'

Gedurende het hele seizoen is het al een spannend kampioenschap met een nek-aan-nekrace tussen Verstappen en Hamilton. "Het hele jaar ligt het al dicht bij elkaar en ik weet zeker dat we weer een goed gevecht zullen hebben met Mercedes in Amerika. Tot nu toe hebben we een goed seizoen."

Lees ook: Bottas domineert Grand Prix van Turkije, Verstappen tweede

Lees ook: Bottas pakt eerste overwinning van 2021: "Voelt welverdiend"

Lees ook: Laatste kans om op F1 aan Tafel te stemmen voor Podcast Award

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden