Verstappen een van de eerste coureurs in nieuw persconferentie-format

3639737

Max Verstappen is door de FIA in de eerste groep coureurs ingedeeld voor de persconferenties in Bahrein. De indeling werd donderdag bekend gemaakt. De persconferentie voor de coureurs heeft een nieuw format. In plaats van twee coureurs per sessie zullen er vijf coureurs in vier sessies vragen van de media beantwoorden.

Het format is vergeleken met afgelopen jaar flink veranderd. De sessies worden nu op de vrijdag gehouden en niet meer op de donderdag. Ook staan er vijf coureurs in de sessie de media te woord en iedere sessie duurt dit seizoen een half uur. Verstappen is door de FIA ingedeeld in de eerste sessie. Daar zit hij naast rookie Guanyu Zhou, Charles Leclerc, Mick Schumacher en Lando Norris.

Indeling

In de afgelopen jaren is het format van de persconferenties meerdere keren veranderd. Voorheen werden er meerdere coureurs uitgekozen voor één persmoment maar dat bleek al snel niet te werken. Sommige coureurs kregen namelijk geen vraag van de journalisten. 

Tijdens de coronaperiode stapte de sport over op een model met maar twee coureurs. Eerst werden er alleen sessies gehouden tussen teamgenoten, maar met de versoepelde regels gaandeweg werden de duo's opgesplitst. Ook dat format is nu dus van de baan geveegd om het raceweekend in te korten. Daarom houden ze de persconferenties nu ook op de vrijdag. 

Teambazen

De teambazen hebben pas zaterdag hun persmoment. Voor de Grand Prix van Bahrein zijn er twee groepen van drie teambazen opgesteld en opvallend genoeg zijn Toto Wolff en Christian Horner ieder in de andere sessie ingedeeld. De persconferentie met Max Verstappen gaat vrijdagochtend van start om 9.30 uur Nederlandse tijd. 

Lees ook: Stefano Domenicali wil transparantie van de FIA over rapport Abu Dhabi

Lees ook: BREAKING: Sebastian Vettel test positief op corona, Hülkenberg vervangt

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Bahrein

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden