Stefano Domenicali wil transparantie van de FIA over rapport Abu Dhabi

3639737

Algemeen directeur van de Formule 1 Stefano Domenicali vindt het belangrijk dat de FIA open en eerlijk is over de resultaten van het onderzoek naar de 2021 Abu Dhabi-finale. Dat meldt hij aan Sky F1 voorafgaand aan de Grand Prix van Bahrein en de vergadering van de FIA's World Motor Sport Council die op zaterdag plaatsvindt.

Domenicali benadrukt dat de resultaten en de reacties op het einde van het 2021-seizoen belangrijk zijn voor de FIA. Hij wilt een persoonlijke discussie vermijden tijdens de vergadering op zaterdag en in plaats daarvan aan de rest van de wereld de geloofwaardigheid van de sport tonen. Dat kan volgens hem alleen als de organisatie volledig transparant naar buiten komt met hun rapport. 

Abu Dhabi op de zaterdag Grand Prix Abu Dhabi 2021
Foto: Pirelli

Verbetering van de sport

Er valt volgens hem niets te winnen, maar er komt zo wel duidelijkheid over het precieze handelen van toemalige wedstrijdleider Michael Masi tijdens de seizoensfinale. De algemeen directeur vindt dat alle mensen fouten maken, zowel een coureur, team of scheidsrechter, maar om de geloofwaardigheid van de sport te versterken moet er volgens hem ook lessen getrokken worden. Alleen zo kan de sport zichzelf verbeteren. 

Domenicali verwacht ook van de FIA dat ze zulke zaken in het vervolg op dezelfde manier behandelen. Openheid van zaken vindt hij belangrijk voor de Formule 1 en de fans. Hij weet alleen nog niet of het volledige rapport gepubliceerd wordt, de algemeen directeur is wel aanwezig tijdens de vergadering. "We gaan zien wat er gebeurd. Het doel is om een stap voorwaarts te maken vanuit Abu Dhabi", aldus Domenicali.

Lees ook: Kevin Magnussen: Grootste angst is niet finishen in Bahrein

Lees ook: BREAKING: Sebastian Vettel test positief op corona, Hülkenberg vervangt

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Bahrein

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden