Kevin Magnussen: Grootste angst is niet finishen in Bahrein

Header liveblog 1 Bahrein

Kevin Magnussen heeft zin in de eerste race. De Deen ziet kansen maar wilt vooral een fundament leggen voor komend seizoen.

Nu alle commotie rondom het team van Haas een beetje is gezakt, kan er vooruit worden geblikt naar de eerste race. Kevin Magnussen vertelt aan zijn team hoe hij kijkt naar komend seizoen en naar de eerste race. Magnussen stapt in op een cruciaal moment in de sport. Met nieuwe reglementen kan het de ommekeer worden voor het team van Haas. Magnussen geeft aan dat dit het beste moment is om terug te keren naar de Formule 1. "Allereerst denk ik dat het goed is dat Formule 1 neigt naar meer gelijkheid tussen teams. Voor mij is het ook goed getimed om terug te keren. Alle coureurs moeten wennen aan de nieuwe auto's", aldus Magnussen.

VF-22

De Deen ligt qua progressie niet heel veel achter op zijn concurrenten. Alle coureurs rijden dit jaar in een nieuwe bolide en zullen allemaal moeten wennen. "De auto's zijn nog steeds heel erg snel en ze hebben veel neerwaardse druk", begint Magnussen. Hij vertelt dat de auto zwaarder voelt en dat het lastig is om grip te vinden in langzame bochten. "Het is nog steeds fantastisch om in te rijden en het voelt nog steeds als een Formule 1-auto."

Kevin Magnussen_Testdagen Bahrein

Schumacher als teamgenoot

Magnussen verliet het team van Haas met Romain Grosjean als teamgenoot. Nu hij terugkeert in de Formule 1 staat er een grote naam naast hem: Schumacher. Magnussen is vrij nuchter over de samenwerking tot nu toe. "Ik ken Mick (Schumacher red.) nog maar een paar dagen maar het voelt alsof hij een fijne gast is. Hij is direct en vanzelfsprekend een groot talent", vertelt Magnussen. Vorig jaar heeft hij de prestaties van Schumacher gevolgd en was hij onder de indruk. "Ik denk dat hij gedaan heeft wat hij kon met een moeilijke auto. Hij is een aantal keer naar Q2 gegaan, wat indrukwekkend is. Ik zie er naar uit om met hem samen te werken."

Grand Prix van Bahrein

Komend weekend staat de Grand Prix van Bahrein op het programma. Magnussen legt de lat niet heel hoog. "Mijn grootste angst is de race niet finishen. Ik denk dat het belangrijk is om een solide start te hebben in plaats van een explosieve start. Uiteraard zou het mooi zijn om een super goed resultaat neer te zetten en dat is waar we voor gaan maar het is vooral belangrijk om een goede start te hebben", aldus Magnussen. Met die goede start kan het team een basis leggen voor de rest van het seizoen. Een voorspelling durft Magnussen nog niet te maken. "Ik denk dat dat lastig te zeggen is, zelfs na de eerste race. We zien het wel, ik heb er zin in", concludeert Kevin Magnussen.

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Bahrein

Lees ook: BREAKING: Sebastian Vettel test positief op corona, Hülkenberg vervangt

Lees ook: Antonio Giovinazzi: Formule E totaal anders dan Formule 1

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen