Antonio Giovinazzi: Formule E totaal anders dan Formule 1

17 mrt 2022 door Gijs Leuvenink
3639737

Formule E-coureur Antonio Giovinazzi ziet na zijn overstap vanuit de Formule 1 een wereld van verschil tussen de twee klasses. Dat vertelde de Italiaan aan Motorsport.com.

Giovinazzi moet nog erg wennen aan het rijden in de Formule E. "Het is een compleet nieuwe klasse voor mij. We rijden alles op stratencircuits en niet op 'reguliere' banen. Dat heb ik in eerdere klasses waaraan ik deelnam niet eerder meegemaakt. Elk foutje wordt genadeloos afgestraft. Dat is erg vermoeiend voor mij."

Grote verschillen

Giovinazzi merkt erg grote verschillen in het racen tussen een Formule 1-wagen en een Formule E-bolide. "Alles is compleet anders. In de Formule 1 ben je bezig met banden en benzine sparen, het beheren van de energie in de Formule E is daarmee niet te vergelijken. De auto moet je leren kennen. Zoals hoe om te gaan met de energie en de energie gecontroleert in te zetten. Het is voor mij een totaal nieuwe sport, behalve het sturen in een auto is alles compleet anders."

Moeilijke start

Het seizoen is voor de Dragon/Penske-coureur teleurstellend begonnen. Na drie races staat Giovinazzi nog puntloos onderaan in het kampioenschap. "Ik had geen hoge verwachtingen, maar dat het zo zou beginnen had ik niet verwacht. Het stimuleert me nu om beter te gaan presteren. Wel zie ik al progressie tussen de eerste ronde van het kampioenschap en de tweede."

Het Formule E-kampioenschap gaat op 9 en 10 april verder met de ePrix van Rome.

Lees ook: Karun Chandhok: Hamilton na 2023 met racepensioen

Lees ook: Sebastian Vettel: wereldkampioenschap zal Verstappen een boost geven

Lees ook: Strafpunten Max Verstappen: Tot september redelijk opletten

17 mrt 2022 door Gijs Leuvenink

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen