Karun Chandhok: Hamilton na 2023 met racepensioen

door Gijs Leuvenink
3639737

Formule 1-analist Karun Chandhok verwacht dat Lewis Hamilton aan zijn laatste contract in de Formule 1 bezig is en dat de Brit daarna met pensioen gaat. Dat vertelde de Indiër in een interview met Motorsport.com

Lewis Hamilton heeft nog een lopend contract bij Mercedes tot en met 2023, maar daarna verwacht Chandhok dat de zevenvoudig wereldkampioen stopt in de autosport. "Ik geloof dat dit zijn laatste contract bij Mercedes gaat worden. Daarna zal hij naar mijn verwachting cold turkey uit de Formule 1 stappen", vertelde de voormalig Formule 1-coureur.

Leven na de Formule 1

Dat Hamilton na zijn loopbaan in de Formule 1 ergens anders gaat racen, dat ziet Chandhok niet gebeuren. "In de IndyCar of de 24 uur van Le Mans verwacht ik hem niet achter het stuur te zien. Ik denk dat Lewis helemaal uit de racerij stapt. Ook ga ik er niet vanuit dat hij voor de tv gaat werken. Hij is betrokken bij veel goede doelen en daar zal hij zich op gaan storten."

Karun Chandhok

Abu Dhabi

Chandhok gaf aan dat hij het logisch vindt dat Hamilton dit jaar weer op de grid verschijnt in de Formule 1, na het voor de Brit dramatisch afgelopen seizoenseinde van vorig jaar. "Overal vroegen mensen aan mij of Lewis Hamilton wel door zou gaan. Ik heb geen moment gedacht dat hij zou gaan stoppen. Op deze zure manier uit de Formule 1 gaan, daar zag ik hem niet voor aan."

Voorspelling 2022

De Indiër waagde zich ook aan een voorspelling voor het komende seizoen. "De concurrenten van Hamilton kunnen hun borst nat maken. Een getergde Lewis Hamilton is bijna onverslaanbaar, zoals we in Brazilië vorig jaar zagen. De laatste vier races van vorig jaar was zijn niveau sowieso ongekend hoog. Als we die Lewis gaan zien, en dat verwacht ik ook, is de rest zo goed als kansloos."

Lees ook: Damon Hill: Hamilton gaat geen druk voelen van Russell

Lees ook: Pierre Gasly: Geen idee waar wij staan zaterdag

Lees ook: McLaren sluit meerjarige deal met Google

door Gijs Leuvenink

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen