Pierre Gasly: Geen idee waar wij staan zaterdag

16 mrt 2022 door Patrick Wuite
10-saturday-monza

Pierre Gasly durft nog geen voorspellingen te doen hoe competitief de nieuwe AlphaTauri precies is. Hij heeft ook dan geen idee waar hij zich ongeveer gaat kwalificeren op zaterdagmiddag in de kwalificatie. 

AlphaTauri kende een prima wintertest in Spanje en Bahrein. Pierre Gasly en Yuki Tsunoda konden veel meters maken, hadden geen grote betrouwbaarheidsproblemen en konden hun programma in zijn volledigheid afwerken, maar waar AlphaTauri ongeveer gaat staan in de rangorde weet Gasly nog niet. 

"Het is echt te vroeg om conclusies te trekken hoe snel we gaan zijn in vergelijking met de andere teams", stelt de eenvoudig grand prix-winnaar. "We weten het pas op zaterdagmiddag na de kwalificatie", liet hij weten in de preview op de eerste race van het seizoen. 

Pierre Gasly op de baan eerste testdag Bahrein 2022

Porpoising

Een terugkerend thema dit weekend is het stuiteren van de auto's op de rechte stukken, ook wel porpoising genoemd. Ook AlphaTauri heeft daar last van, maar volgens Gasly zit er wel vooruitgang in. "In Bahrein ging het al beter, maar we moeten nog wat werk verzetten, maar het gaat de goede kant op", aldus de Fransman.

Lees ook: Haas: Mercedes-sidepods hebben minder potentie

Lees ook: Mika Häkkinen: Max Verstappen sneller door wereldtitel

Lees ook: Sainz: Hebben we genoeg om de twee giganten te verslaan?

16 mrt 2022 door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen