Haas: Mercedes-sidepods hebben minder potentie

door Patrick Wuite
10-saturday-monza

Günther Steiner, de teambaas van Haas, denkt dat de no-sidepods oplossing die Mercedes heeft bedacht minder potentie heeft dan de oplossing waar Ferrari en Haas voor hebben gekozen. 

Vrijwel alle ogen waren op Mercedes gericht op de ochtend van de eerste testdag in Bahrein. Mercedes kwam namelijk op de proppen met een gewaagde en innovatieve sidepods-oplossing. Waar de meeste teams hebben gekozen voor brede sidepods, heeft het Duitse team gekozen voor heel iets anders: geen sidepods. Volgens Günther Steiner is er echter geen een goede oplossing. Haas heeft deze no-sidepods namelijk intensief uitgeprobeerd in de windtunnel. 

"Dit concept heeft minder potentie. De brede sidepods, die bijvoorbeeld Ferrari heeft, kan je verder ontwikkelen", liet Steiner weten aan het Duitse Auto, Motor und Sport.

W13B

Voordeel

Maar toch kleven er ook nog wat voordelen aan dit concept. Zo wees de data uit dat Mercedes veel tijd wint in de langzame bochten en dat heeft een reden. "De lucht wordt door de no-sidepods beter naar de diffuser, de achtervleugel en de remmen geleid. Dat helpt bij het roteren van de auto", aldus de Italiaanse teambaas. 

Lees ook: Aston Martin werkt aan nieuwe AMR22

Lees ook: Lewis Hamilton: Mercedes is het beste team op de baan

Lees ook: George Russell is klaar voor zijn seizoen bij Mercedes

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen