Lewis Hamilton: Mercedes is het beste team op de baan

door Jay Hartman
10-saturday-monza

Lewis Hamilton zegt dat Mercedes ongetwijfeld het beste team op de baan is, ondanks een moeizame test in Bahrein. Tijdens de vraag- en antwoordensessie op het Dubai Expo 2020 geeft de coureur ook toe dat Red Bull er enorm snel uitziet. Ondanks dat steunt hij zijn eigen Mercedes vollop.

Hamilton is niet tevreden geweest na afloop van de testdagen in Bahrein. De Mercedes liep tegen veel problemen aan zoals porpoising terwijl Red Bull met Max Verstappen de snelste tijd van de test neerzette. Dat is genoeg reden voor de Britse coureur om toe te geven dat het team op het moment niet in staat is om races te winnen. Toch valt hij Mercedes niet af en hoopt hij dat ze samen weer de constructeurstitel en de coureurstitel gaan pakken. 

Russell, Hamilton, Wolff launch Mercedes W13 2022
Foto: Mercedes AMG F1

Vergaderingen

Hamilton heeft daarnaast ook gezegd als de Grand Prix van Bahrein een dag later verreden zou worden dat Ferrari een 1-2 podium zou halen. Om de problemen tijdens de test op te lossen zou volgens Hamilton een hele week duren. Hij vertelt de Expo daarom ook dat hij na zijn sessie een vergadering heeft met de engineers in Engeland om over de motor en het rijgedrag van de Mercedes W13 te praten. Op die manier hoopt Hamilton om meer vermogen in de auto te krijgen voor de Grand Prix van Bahrein.

Het is duidelijk dat de Brit er alles aan doet om met een winnende raceauto aan de start van de race te verschijnen. Natuurlijk wordt hij vollop gesteund door Mercedes. Hij vertelt dat iedereen opgewonden is om zo snel mogelijk de juiste veranderingen aan de auto te maken. "Deze engineers houden van de uitdaging, dus het is goed", aldus Hamilton.

Lees ook: Lewis Hamilton wil achternaam veranderen

Lees ook: Martin Brundle geloofde niet dat Hamilton zou willen stoppen

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Bahrein

door Jay Hartman

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden