Martin Brundle geloofde niet dat Hamilton zou willen stoppen

door Gijs Leuvenink
alonso sprint imola

Formule 1-analist Martin Brundle geloofde niks van de verhalen dat Lewis Hamilton wilde stoppen na de ontknoping van vorig seizoen in Abu Dhabi. Dat vertelde de Brit in een interview aan Autosport.com.

De geruchten dat Lewis Hamilton met Formule 1-pensioen zou gaan zwengelden vrij snel aan na de Grand Prix van Abu Dhabi van vorig jaar. Martin Brundle ging er al in het begin vanuit dat de zevenvoudig kampioen niet echt zou gaan stoppen. "Nee, ik geloofde het helemaal niet. Hij had een goede vorm. Wat zou hij anders gaan doen? Waarom zou hij weggaan bij een fabrieksteam als Mercedes-Benz is?", liet Brundle optekenen.

Stoppen op hoogtepunt

Brundle verwacht dat Hamilton pas gaat stoppen wanneer de Brit weer een hoogtepunt zou halen. "Ik ben er van overtuigd dat Lewis pas stopt wanneer hij op een hoogtepunt zit. Ik geloof ook dat het altijd al het plan van hem is. Ik heb meermaals gezegd dat ik het niet geloof dat hij vorig seizoen zou gaan stoppen, 100% niet."

lewis-hamilton-bahrein-car

Sterke Hamilton

Martin Brundle ziet dat Hamilton sterk voor de dag komt. "Hij is 37 jaar oud, maar wat ik heb gezien qua rijden, dat is net zo goed als eerder. Ook is zijn fitheid geen probleem. Dat komt omdat de crashes niet zo hard waren als vroeger, met weinig blessures. Ik geloof dat hij daarom nog zo sterk is. Hij zal komend seizoen weer een coureur zijn waar iedereen rekening mee moet houden."

Lees ook: Lewis Hamilton wil achternaam veranderen

Lees ook: Chase Briscoe wint eerste NASCAR-race in carrière

Lees ook: Grosjean zou aanbieding Haas afslaan

door Gijs Leuvenink

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden