Grosjean zou aanbieding Haas afslaan

door Patrick Wuite
alonso sprint imola

Romain Grosjean zegt dat hij een aanbieding van het team van Haas zou hebben afgeslagen als de Amerikaanse renstal hem had benaderd om Nikita Mazepin te vervangen. Zo vertelt hij op zijn YouTube-kanaal.

Grosjean moest, net zoals Kevin Magnussen, aan het einde van 2020 vertrekken bij Haas, nadat hij vijf seizoenen lang de kopman was van het team onder leiding van Günther Steiner en Gene Haas. Voor de Fransman en de Deen kwamen Formule 2-kampioen Mick Schumacher en de Rus Nikita Mazepin, die onlangs werd ontslagen omdat zijn vader nauwe banden onderhoudt met het Kremlin en Vladimir Poetin. Haas wilde daar, nu de oorlog in Oekraïne in volle gang is, niet aan geasscocieerd worden en stuurde Mazepin weg. Kevin Magnussen, die vorig jaar actief was in de IMSA, maakt nu zijn rentree in de Formule 1 bij Haas, waar hij eerder tussen 2017 en 2020 actief was. Mocht Günther Steiner Grosjean gepolst hebben om Mazepin te vervangen, dan had de Fransman dat aanbod afgeslagen. 

Races winnen

"Ik ben heel blij in Amerika en in de IndyCar. Elk weekend maak ik kans om te winnen. Ik heb een geweldige loopbaan gehad in de Formule 1, maar nu zit ik in een nieuw hoofdstuk. Een hoofdstuk waarin ik races en kampioenschappen kan winnen", zegt Grosjean in een filmpje op zijn YouTube-kanaal.

Magnussen Grosjean 2020

Magnussen

Grosjean kent Magnussen goed. Vier jaar lang waren zij namelijk teamgenoten van elkaar bij Haas. Ondanks dat de spanning meerdere keren behoorlijk hoog opliep, vooral in 2019, is de Fransman blij dat Magnussen terugkeert in de Formule 1. "Hij is echt een geweldige jongen. Het ging niet altijd goed tussen ons, maar dat wisten we altijd uit te praten. Ook voor Mick Schumacher is het handig dat hij nu een teamgenoot krijgt die een schat aan ervaring heeft", aldus de IndyCar-coureur.

Lees ook: Olav Mol en Rudy van Buren te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Max Verstappen cynisch over underdog-rol Mercedes

Lees ook: Mattia Binotto over contractverlenging Carlos Sainz

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden