Max Verstappen cynisch over underdog-rol Mercedes

10-saturday-monza

Red Bull-coureur Max Verstappen is uiterst cynisch over de underdog-rol waarin Mercedes zichzelf gemanouvreerd heeft. Dat vertelt de regerend wereldkampioen aan Motorsport.com.

Mercedes, en dan met name Lewis Hamilton, noemden zich tijdens de eerste testsessies geen favoriet. Er werd zelfs openlijk getwijfeld of er gestreden voor de winst kon worden. Verstappen betwijfelt deze woorden ten zeerste. "Het is elk jaar zo, dan is het tijdens de testen niks en dan ineens staan ze er weer. Dan roemen ze de mensen in de fabriek met hun harde werken. Niemand wil de favorietenrol, iedereen duikt weg daarvoor", sprak Verstappen.

Herhaling van zetten

Verstappen ziet dat het een herhaling van zetten is geworden. "Vorig jaar ging het net zo. Ook toen had Mercedes ernstige twijfels over de snelheid van de wagen. Tijdens het eerste raceweekend stonden ze er gewoon weer", antwoordt Verstappen. Verstappen herhaalt hiermee de woorden van Carlos Sainz, die eerder aangaf ook geen woord te geloven van de Mercedes-mannen.

Max-Verstappen-jpg.

Ferrari grote concurrent

Op de vraag wie de grootste concurrent voor de wereldtitel wordt noemt Verstappen wel een ander team dan Mercedes. "Ferrari is constant snel geweest. Ze hebben duidelijk een stabiele wagen, het ziet er goed uit voor ze. Ook zij hebben wel hun problemen gehad, maar Ferrari lijkt goed te zijn. We zien tijdens de eerste race wel wie echt het beste is."

Lees ook: Helmut Marko tevreden en opgelucht dat updates RB18 werken

Lees ook: Mattia Binotto over contractverlenging Carlos Sainz: Kwestie van een paar details

Lees ook: Andreas Seidl: Probleem met remmen zet ons op achterstand

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden