Helmut Marko tevreden en opgelucht dat updates RB18 werken

door Jacobine van den Berg
3639737

Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko is tevreden over hoe de testdagen zijn verlopen. De RB18 verscheen de laatste testdag met een grote update en Marko hoopt dat het Oostenrijkse team daardoor vooraan zal staan tijdens de eerste race.

Nog een week te gaan voordat de eerste race van het seizoen van start gaat dit seizoen. De teams hebben zaterdag de laatste mogelijkheid gehad om de nieuwe wagens te testen. Max Verstappen wist uiteindelijk de snelste tijd neer te zetten, desondanks zegt het niets over de hoe de verhoudingen liggen onderling. 

Tevreden en opgelucht

Marko is blij dat de updates op de RB18 goed hebben gewerkt, zo vertelt hij bij OE24: "We zijn opgelucht dat onze auto werkt zoals het hoort en geheel in lijn ligt met de nieuwe regels en met alle updates." Lewis Hamilton verwacht in eerste instantie dat Ferrari het team wordt om te verslaan. "Denk dat Lewis niet doorhad dat wij updates zouden meenemen, daarmee stonden we meteen op pole position en dat telt", voegt Marko toe.

De 78-jarige Oostenrijker ziet ook dat porpoising geen probleem vormt bij de RB18. "Dat hebben we ook onder controle. Zoals ik al zei: we zijn helemaal tevreden met de nieuwe auto en met alle updates. Nu wacht ik gewoon op de kwalificatie op zaterdag, wanneer de motor zal worden opgevoerd en alle kaarten op tafel zullen liggen."

Max Verstappen / Red Bull Racing / wintertest / Barcelona / 2022
Foto: Red Bull Content Pool ( Rudy Carezzevoli / Getty Images)

Revolutionaire sidepods Mercedes

Ook de Red Bull-adviseur heeft de sidepods van Mercedes gezien: "Het ziet er revolutionair uit wat Mercedes heeft gebracht. Maar waar het om gaat is de tijd." De Duitse renstal heeft op het randje van de reglementen gewerkt, maar de sidepods zijn uiteindelijk gewoon legaal gebleken. Marko laat zich echter geen zand in de ogen strooien: "Maar ik herinner me alleen vorig jaar, toen Mercedes ook achter liep in de tests. Maar het gaat ons vooral om onze auto en daar doen we het goed", besluit hij.

Lees ook: Christian Horner verwacht langzamere pitstops

Lees ook: Colton Herta ontwikkelingscoureur bij McLaren

Lees ook: Laatste testdag Bahrein in tien foto’s

 

door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden