Colton Herta ontwikkelingscoureur bij McLaren

Header liveblog 1 Bahrein

IndyCar-coureur Colton Herta is door McLaren aangetrokken als ontwikkelingscoureur. De Amerikaan gaat zich bezig houden met testen en zal dat voornamelijk met de wagen van 2021 gaan doen.

Herta is in de IndyCar een grote naam en staat te boek als een van de betere coureurs uit de Verenigde Staten. In 2019 wist de Californische coureur als jongste ooit in de IndyCar een race op zijn naam te schrijven. Ook pakte Herta nog een vijftal overwinningen en zeven pole-positions. 

Oude wagen

McLaren heeft Herta aangetrokken op basis van nieuwe testreglementen, waarin vermeld staat dat er getest mag worden met 'oude' Formule 1-wagens van één seizoen geleden. Mogelijk wordt Herta ook ingezet tijdens twee vrije trainingen, waarin McLaren verplicht is een rookie in te zetten. Wanneer Herta gaat rijden is nog niet bekendgemaakt.

Waardevolle toevoeging

McLaren-teambaas Andreas Seidl is enthousiast over Herta. "Colton is een bewezen talent in de IndyCar en ik ben benieuwd hoe hij het laat zien in de Formule 1-wagen. De nieuwe reglementen bieden kansen voor jonge talenten richting de toekomst, zo ook voor hem."

Andretti Autosport Herta Indycar

Bucketlist

Herta zelf spreekt over iets wat hij op zijn bucketlist had staan. "Ik ben blij met de kans om mijn eerste rondjes in een Formule 1-wagen te rijden, dat heeft altijd al op mijn bucketlist gestaan. Het is voor mij een grote kans om waardevolle ervaring op te doen in een nieuwe autosport-klasse en dan in het bijzonder bij zo'n groot team als Mclaren."

IndyCar-relaties McLaren

Dat Herta opgepikt is door McLaren voor deze rol als ontwikkelingscoureur is niet heel bijzonder te noemen. De Amerikaanse coureur staat onder contract bij Andretti, waar McLaren in de IndyCar een goede werkrelatie mee heeft. Zo mocht Fernando Alonso in 2017 namens Andretti de Indy500 rijden. Ook heeft McLaren zelf een raceteam in de IndyCar, dus de kennis van het IndyCar-talent is bij de Britse renstal aanwezig.

Lees ook: Laatste testdag Bahrein in tien foto’s

Lees ook: Olav Mol over de laatste testdag in Bahrein

Lees ook: Pierre Gasly tevreden na testdagen, verbaasd over vorm Mercedes

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden