Pierre Gasly tevreden na testdagen, verbaasd over vorm Mercedes

door Coert Gillissen
3639737

Pierre Gasly is tevreden over het verloop van de testdagen voor Alpha Tauri, zo vertelt hij tegenover Jack Plooij van Grand Prix Radio. Ook zegt hij verrast te zijn over de vorm van Mercedes en hoe hard Lewis Hamilton in die auto moest werken.

"Het is een goede week geweest, we hebben veel rondjes gereden." Gasly ging het circuit van Bahrein 91 keer rond in de ochtendsessie van de afsluitende testdag. "We hebben alle programma's gedaan, wat goed is. Enkele vragen hebben antwoorden opgeleverd, maar er zijn ook weer nieuwe vragen bijgekomen. Het is nu een kwestie van de data analyseren en begrijpen wat we gedaan hebben." 

Zicht

Een belangrijk gespreksonderwerp tijdens de testweken was zicht. De grotere banden beperken het zicht van de coureurs. Daarover zegt Gasly: "Het rijden zelf is niet erg, maar het lastige is het parkeren op de grid. We kunnen niet meer de markeringen zien, waardoor we eigenlijk moeten gokken om de auto correct neer te zetten." Ook porpoising belemmert het zicht. Door het stuiteren van de auto is het lastig een rempunt te zien. "Het stuiteren is niet fijn. Na dag 1 had ik last van hoofdpijn, maar we hebben het sindsdien weten te verbeteren. Ik verwacht wel dat ik dit seizoen enkele pijnstillers nodig heb, want we hebben nog steeds last van porpoising."

Gasly Bahrein test Mark Thompson Getty Images
Foto: Red Bull Content Pool, Mark Thompson/Getty Images

Vorm Mercedes

Gasly reed tijdens de ochtendsessie enige ronden vlak achter de Mercedes van Lewis Hamilton. "Inhalen is absoluut makkelijker geworden, het racen zal erg leuk worden. Mercedes is niet waar het wil zijn, ze worstelen erg met het rijgedrag van de auto. Ik ben erg verbaasd hoe erg Hamilton moest vechten om de auto onder controle te houden." 

Lees ook: Kevin Magnussen: "F1 is de real deal"

Lees ook: Christian Horner blij met betrouwbaarheid RB18

Lees ook: Olav Mol over de laatste ochtendsessie in Bahrein

 

door Coert Gillissen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden