Olav Mol over de laatste ochtendsessie in Bahrein

3639737

Olav Mol praat Grand Prix Radio bij over de gebeurtenissen op de baan tijdens de F1-testdagen in Bahrein. De zaterdagochtendsessie is rustig verlopen. Voor sommige coureurs, waaronder Lewis Hamilton en Carlos Sainz is het ook hun laatste testsessie geweest. 

Het grootste nieuws in de ochtend zijn de nieuwe onderdelen op de Red Bull van Sergio Pérez. De Mexicaan kwam pas laat op de baan omdat het team druk bezig was met het aanpassen van de auto. Pérez reed uiteindelijk de snelste tijd in de ochtend (1:33.105) met een andere voorvleugel en vernieuwd bodywork. 

De sessie stond tegen het einde van de ochtend even stil om het licht- en signaalsysteem te testen op de baan, maar daarna konden de coureurs weer naar buiten voor hun laatste paar ronden op de baan. Ook oefenden de coureurs een staande start wat voor de meeste actie op de zaterdagochtend zorgde. Behalve Fernando Alonso en Lando Norris reden alle coureurs die 's ochtends in de auto zaten hun laatste testsessie. 

Positieve test en snelste tijd

Lando Norris rijdt nog steeds in de McLaren nadat zijn teamgenoot Daniel Ricciardo positief test op corona. De Australiër zegt op zijn sociale media vanuit zijn isolatie dat het beter met hem gaat. Volgens de regels in Bahrein mag Ricciardo volgende week vrijdag weer uit isolatie wat betekent dat hij gelukkig op tijd vrij is om de Grand Prix van Bahrein te rijden.

Ook Kevin Magnussen mengde zich in het gesprek van de ochtend. De Haas-coureur mocht gisteravond nog een uur langer doorrijden om de verloren tijd van de ochtendsessie op de donderdag in te halen. Daarmee zette hij de snelste tijd van de vrijdag. De ochtendsessie voor Magnussen verloopt wat minder goed. Het laatste halfuur zit de Haas in de pitbox met een probleem aan het benzinesysteem van de auto.

Zaterdagmiddag is de laatste sessie van de wintertest in Bahrein. Dan komt Max Verstappen ook in actie mét naar verluid een upgrade van zijn Red Bull. "Tussen drie en vijf uur Nederlandse tijd wordt het spannend. De verwachting is dat de meeste teams al hun spullen op de auto zetten en dat er dan serieuze tijden gereden worden", aldus Mol vanuit Bahrein.

Voor alle updates en interviews van Olav Mol en Jack Plooij luister je natuurlijk naar Grand Prix Radio. Download de gratis app voor je smartphone, luister via de website van Grand Prix Radio, of luister via KPN, XS4ALL, Telfort (kanaal 832), of bij Ziggo (kanaal 861 of de mediabox)

Lees ook: Olav Mol over de tweede testdag in Bahrein

Lees ook: Olav Mol over donderdagmiddag sessie in Bahrein

Lees ook: Esteban Ocon: Beste dag van 2022 voor Alpine

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden