Olav Mol over donderdagmiddagsessie in Bahrein

door Jay Hartman
Header liveblog 1 Bahrein

Olav Mol praat Grand Prix Radio bij over de gebeurtenissen op de baan tijdens de F1-testdagen in Bahrein. De middagsessie is niet vlekkeloos verlopen voor verschillende coureurs. Ook werd de sessie tot twee keer toe stilgezet en eindigde de middagsessie ook onder de rode vlag.

Lance Stroll en Sergio Pérez waren de boosdoeners van de rode vlag tijdens de middagsessie op de donderdag. Stroll verloor een onderdeel van zijn aero rake terwijl Pérez tijdens de virtual safety car-oefening de controle over zijn auto verloor met een te lage temperatuur in zijn banden. Daarmee eindigde hij achteruit op de baan en dat betekende tevens ook het einde van de middagsessie. 

Problemen

Verschillende coureurs liepen tegen problemen aan tijdens deze eerste testdag. Lando Norris heeft beide sessies op de donderdag gereden, door uitval van zijn teamgenoot Daniel Ricciardo die ziek is. Hij heeft maar een magere 49 rondes op de teller gezet vanwege problemen in de koelingen van zijn voorremmen. Fernando Alonso is pas aan het einde van de middag in actie gekomen na een motorwisseling en Alexander Albon die beide sessies mocht rijden is ruim anderhalf uur gestopt met problemen aan de hydrauliek bij het sturen en schakelen. 

Mercedes en Haas

Mercedes en Haas staan beiden in het middelpunt van de belangstelling. Mercedes heeft de sidepods van hun auto gehaald en de geruchten doen de ronde dat de auto het toch niet lekker doet. Mol benadrukt wel dat Mercedes vaker doet overkomen dat het niet goed gaat met de auto om vervolgens tijdens de eerste trainingen van het seizoen een seconde sneller te rijden dan de rest. 

Haas heeft naast het missen van de ochtendsessie ook Kevin Magnussen binnengehaald als vervanger voor Nikita Mazepin. Pietro Fittipaldi mocht uiteindelijk de middagsessie rijden voor Haas en dat deed hij met 49 rondes op de teller. 

Bottas en Gasly

De twee coureurs die eruit springen op de donderdag zijn Pierre Gasly en Valtteri Bottas. Valtteri Bottas kende slechte testdagen in Barcelona, maar heeft in de middagsessie in Bahrein gelijk 66 rondes kunnen rijden. Daarmee zette hij ook snellere tijd dan George Russell en Lewis Hamilton. Pierre Gasly was de snelste man van de dag met een tijd van 1:33.902. Daarmee ligt hij vier tiende voor op Carlos Sainz en zes tiende op Charles Leclerc die de dag eindigt op de derde plaats. Ferrari is duidelijk het beste team en zetten de sterke prestaties in Barcelona duidelijk door in Bahrein. 

Voor alle updates en interviews van Olav Mol op locatie luister je natuurlijk naar Grand Prix Radio. Download de gratis app voor je smartphone, luister via de website van Grand Prix Radio, of luister via KPN, XS4ALL, Telfort (kanaal 832), of bij Ziggo (kanaal 861 of de mediabox).

Lees ook: Eerste testdag Bahrein in tien foto's

Lees ook: Olav Mol over eerste ochtendsessie in Bahrein

Lees ook: Max Verstappen: Zoveel mogelijk kilometers maken

door Jay Hartman

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden