Olav Mol over eerste ochtendsessie in Bahrein

alonso sprint imola

Olav Mol praat Grand Prix Radio bij over de gebeurtenissen op de baan tijdens de F1-testdagen in Bahrein. Het belangrijkste nieuws uit de eerste ochtendsessie van Bahrein is natuurlijk de terugkeer van Kevin Magnussen bij Haas. Ook verschijnt Lando Norris vandaag in de McLaren omdat teamgenoot Daniel Ricciardo ziek is geworden.

Kevin Magnussen is weer terug bij het team van Haas, na de contractontbinding van Nikita Mazepin. De coureur heeft naar eigen zeggen alles snel kunnen regelen om in te springen bij Haas. Magnussen stond nog onder contract bij Peugeot en Chip Ganassi voor het komende jaar, maar dat was al snel opgelost. De Deen is aangekomen in Bahrein en springt morgen de auto in voor het team. Haas kampt deze ochtend met de nodige problemen. De vracht is te laat aangekomen en dus mist het team de ochtendsessie. Pietro Fittipaldi rijdt de donderdagmiddagsessie. 

Wijzigingen 

Er is ook een wisseling bij het team van McLaren. Daniel Ricciardo heeft zich ziekgemeld en dus springt Lando Norris de hele dag in de MCL36. Ricciardo is ook niet aanwezig op het circuit en dus moest Norris vandaag alleen de teamfoto's maken. Ook de auto van Mercedes ziet er iets anders uit in Bahrein. Het team heeft de sidepods van de wagen gehaald en heeft de neon gele accenten op de auto duidelijker zichtbaar gemaakt. Motorsportdirecteur Ross Brawn zegt dat Mercedes een extreme interpretatie op de regels heeft toegepast door het verwijderen van de sidepods. Brawn vindt het daarom opvallend, maar wel legaal. 

Voor alle updates van Olav Mol op locatie luister je natuurlijk naar Grand Prix Radio. Download de gratis app voor je smartphone, luister via de website van Grand Prix Radio, of luister via KPN, XS4ALL, Telfort (kanaal 832), of bij Ziggo (kanaal 861 of de mediabox).

Lees ook: Vettel rijdt wintertest met speciale helm

Lees ook: Haas onthult nieuwe livery zonder Uralkali 

Lees ook: McLaren met aangepaste livery naar Bahrein

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden