McLaren met aangepaste livery naar Bahrein

door Steffie van Hamersveld
10-saturday-monza

McLaren rijdt tijdens de speciale filmdag in Bahrein met een aangepaste livery. De MCL36 is qua kleuren hetzelfde gebleven als in Barcelona, maar de verdeling over de auto is veranderd.

Bij de presentatie van de nieuwe auto werd al duidelijk dat het team de kleuren voor aankomend seizoen heeft aangepast. Het iconische 'papaya-oranje' is gebleven, maar het donkerblauw is vervangen door lichtblauw. In Barcelona was de neus van de MCL36 nog oranje met een blauw startnummer. Tijdens de filmdag op het Bahrein International Circuit is meer zwart te zien op de neus van de auto. De halo is nu volledig oranje en het blauw aan de zijkant van de achtervleugel is veranderd naar zwart.

 

Updates auto

Tijdens de testdagen in Barcelona kwam McLaren goed uit de startblokken. Lando Norris wist op de eerste dag de snelste tijd van alle coureurs te rijden. Of McLaren behalve de in de kleurstelling meer wijzigingen heeft aangebracht aan de MCL36 zal blijken tijdens de volgende testdagen die donderdag 10 maart van start gaan in Sakhir.

Andere teams

Niet alleen McLaren zal met een andere livery rijden. De coureurs van Alfa Romeo, die in Barcelona nog met camouflagekleuren op de auto reden, zullen nu in de rood-witte Alfa Romeo kleuren op de baan verschijnen. Ook het Haas F1 Team heeft eerder de kleuren van de VF-22 al aangepast, nadat ze alle verwijzingen naar Rusland en Uralkali van hun auto hebben gehaald.

Lees ook: Netflix dropt trailer Drive to Survive seizoen 4

Lees ook: Uralkali wil geld terug van Haas

Lees ook: F1 aan Tafel over vervanger Mazepin en Sochi Autodrom

door Steffie van Hamersveld

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden