F1 aan Tafel over vervanger Mazepin en Sochi Autodrom

Header liveblog 1 Bahrein

In de nieuwe aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, bespreken de tafelgasten de mogelijke vervangers voor coureur Nikita Mazepin en de Grand Prix van Rusland. Het staat voorop dat het een goede zet is geweest dat de Formule 1 alle banden met Rusland wil verbreken.

Vervanging Mazepin

Vaste waarde Frans Verschuur vindt dat Mazepin vervangen moet worden door Oscar Piastri. De jonge Australiër heeft volgens hem zijn talent laten zien en elk kampioenschap gewonnen waar hij in zat. Ook denkt hij dat Piastri goede ervaring zal opdoen door een jaar bij Haas te zitten, ook al is Piastri onderdeel van de drivers academy van Alpine. Dat is niet het enige wat hem in de weg zit, Haas zegt ook dat zij een ervaren coureur in hun stoeltje wil hebben.

Nico Hülkenberg is een andere coureur die naar voren wordt geschoven als mogelijke opvolger. Dat ziet oud F1-coureur Michael Bleekemolen niet gebeuren, omdat Hülkenberg al iets te lang uit de F1-auto is geweest. Wielrenner Niki Terpstra merkt op dat de Duitser wel redelijk heeft gereden tijdens zijn invalbeurten voor toentertijd Racing Point. Hij ziet zelf Antonio Giovinazzi terugkeren. "Een ervaren coureur is niet perse iemand die geld meebrengt", zegt Terpstra met het oog van verloren geld bij Haas na de contractontbindingen met Mazepin en sponsor Uralkali. Pietro Fittipaldi rijdt overigens de testdagen in Bahrein voor het team.

Terugkeer naar Portimão

Naast de discussie rondom het team van Haas heeft de Formule 1 zelf ook besloten om banden met Rusland te verbreken. De sport heeft het volledige contract voor de Grand Prix van Rusland op het Sochi Autodrom opgezegd en ook de plannen om een race te houden in Sint-Petersburg zijn van de baan geveegd. Dus wordt er niet alleen gekeken naar een vervanger voor Mazepin, maar ook een vervanger voor de Grand Prix van Rusland. Verschuur denkt dat de sport makkelijk kan terugkeren naar Portimão. Olav Mol zei eerder dat hij Maleisië terug op de kalender wilt, wat Bleekemolen ook een interessante keuze vindt. Maar toch komt de discussie tussen de tafelgasten erop neer dat ze liever geen invallende race willen. "23 races zijn voor de teams écht teveel, dus van mij mogen ze Sochi gewoon schrappen en het zo laten", aldus Verschuur. 

Lees ook: Hitech verbreekt per direct samenwerking met sponsor Uralkali

Lees ook: Haas mist donderdagochtendsessie in Bahrein

Lees ook: Pérez: Mazepin had in Fomule 1 moeten blijven

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden