Haas mist donderdagochtendsessie in Bahrein

door Jay Hartman
10-saturday-monza

Haas mist de donderdagochtendsessie van de testdagen in Bahrein. De vracht van het team is te laat aangekomen en dus moet het team de eerste ochtend van de testdagen uitzitten. 

Eerder was al bekend dat het team met logistieke problemen kampte. Het vliegtuig met de auto's en apparatuur stond vast in Istanbul met technische problemen. Er werd naar oplossingen gezocht waaronder het sturen van een ander vliegtuig met de desbetreffende spullen. Teambaas Guenther Steiner vreesde al dat het team hierdoor de eerste testdag moesten missen.

Middagsessie

Het seizoen begint niet vlekkeloos voor het team. Tijdens de testdagen in Barcelona liep het team ook al tegen verschillende problemen aan. Zo hadden ze veel last van porpoising waardoor ze veel tijd op de baan verloren. Daarnaast heeft het team het contract met Nikita Mazepin en hoofdsponsor Uralkali per direct opgezegd met het oog op de omstandigheden in Oekraïne en hun banden met Rusland. Pietro Fittipaldi is de tijdelijke vervanger van Mazepin en zal tijdens de testdagen in Bahrein rijden. De vaste vervanger van Mazepin wordt nog bekend gemaakt.

Gelukkig hoeft het team donderdag niet de hele testdag uit te zitten. Haas verwacht dat ze in de middagsessie het circuit oprijden met Fittipaldi aan het stuur. 

Lees ook: Hitech verbreekt per direct samenwerking met sponsor Uralkali

Lees ook: AMuS: Drie coureurs in beeld bij Haas 

Lees ook: Pérez: Mazepin had in Fomule 1 moeten blijven

door Jay Hartman

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen