Hitech verbreekt per direct samenwerking met sponsor Uralkali

door Jacobine van den Berg
Header liveblog 1 Bahrein

Hitech, het team dat actief is in de Formule 2 en Formule 3 heeft de samenwerking met het Russische bedrijf Uralkali per direct verbroken. Dit gebeurt in navolging van het Formule 1-team van Haas.

"Hitech Grand Prix heeft ervoor gekozen om met onmiddellijke ingang de sponsorovereenkomst van Uralkali te beëindigen”, zo luidt de statement van het team. "Net als de rest van de autosportgemeenschap is het team geschokt en bedroefd door de invasie in Oekraïne en wenst het een snel en vreedzaam einde van het aanhoudende conflict."

Logo's eerder al verwijderd

Belangrijke sponsor Mazepin

De samenwerking tussen het team van Hitech en Uralkali begon in 2016 toen Mazepin voor het team in de Formule 3 ging rijden. In 2020 reed Mazepin voor het Hitech Formule 2-team, dat stoeltje financierde hij ook dankzij sponsorgelden van het Russische bedrijf. 

Sinds de inval van Rusland in Oekraïne zijn binnen de koningsklasse verschillende acties ondernomen tegen Russische invloeden. Zo werd onder meer de Russische vlag en de Uralkali branding van de Haas-bolide gehaald. Ook moest Nikita Mazepin per direct vertrekken en verbrak de FIA alle contracten rondom toekomstige Russische Grands Prix.

Lees ook: Fittipaldi vervangt Mazepin voor test in Barcelona

Lees ook: Logistieke problemen voor Haas

Lees ook: Pérez: Mazepin had in Fomule 1 moeten blijven

door Jacobine van den Berg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden