Sergio Pérez: Mazepin had in Fomule 1 moeten blijven

door Tim Koenders
3639737

Sergio Pérez vindt dat Nikita Mazepin in de Formule 1 had moeten blijven ondanks de oorlog in Oekraïne. De Mexicaan vindt dat de Russische atleten niet de dupe kunnen worden van iets dat een president bepaalt.

Dat Rusland Oekraïne is binnengevallen treft ook de Formule 1. In eerste instantie mochten Russische werknemers in de Formule 1 hun werk blijven doen mits zij zich aan verschillende strenge regels houden. Deze regels hebben onder andere betrekking op het gebruik van de Russische vlag en sociale media uitingen. Nikita Mazepin wilde het document ondertekenen maar toch besloot het team van Haas de coureur op straat te zetten. Een keuze die volgens Red Bull-coureur Sergio Pérez niet nodig was.

Sergio Perez / Nikita Mazepin / Zandvoort / Grand Prix van Nederland
Foto: Red Bull Content Pool (Bryn Lennon / Getty Images)

Russen zijn het er niet mee eens

“Ik ben het er niet mee een dat Russische atleten moeten boeten voor het gedrag van hun president. Zij kunnen er ook niets aan doen.” Dat liet Pérez weten aan Marca. Pérez legt verder uit dat hij begrijpt dat de situatie lastig is voor een team als Haas dat ook afscheid heeft genomen van de belangrijkste sponsor. “Veel Russen zijn het niet eens met wat Poetin allemaal doet en daar hebben ze zich ook over uitgesproken. Helaas zijn dit de consequenties.”

Lees ook: Formule 1 tot en met 2025 op Imola

Lees ook: Max Verstappen test vrijdag in Bahrein, Sergio Pérez trapt af

Lees ook: Met deze banden rijden F1-coureurs tijdens opening seizoen

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen