AMuS: Drie coureurs in beeld bij Haas

alonso sprint imola

Volgens het Duitse Auto, Motor und Sport zijn er momenteel drie coureurs in beeld om Nikita Mazepin te vervangen: Antonio Giovinazzi, Nico Hülkenberg en Alpine-junior Oscar Piastri. 

Het team van Haas zette Nikita Mazepin en diens sponsor Uralkali, waarvan zijn vader Dmitry, die nauwe banden heeft met Vladimir Poetin en het Kremlin, mede-eigenaar is, op 5 maart op straat. Dit gebeurde vanwege de Russische inval in Oekraïne. Vele namen passeerden sindsdien de revue wie Mazepin moet gaan opvolgen. Op 10 maart begint de tweede testweek van het seizoen in Bahrein en dan neemt Pietro Fittipaldi, kleinzoon van tweevoudig wereldkampioen Emerson Fittipaldi, plaats in de VF-22, maar wie er plaatsneemt bij de seizoensopener op 20 maart is nog niet bekend.

Kanshebbers

Volgens Auto, Motor und Sport maken drie coureurs kans op een zitje bij Haas: de momenteel werkloze Nico Hülkenberg, Antonio Giovinazzi, die momenteel de test- en reservecoureur van Ferrari is én voor het team van Dragon / Penske Autosport uitkomt in de Formule E of Alpine-junior Oscar Piastri, die vorig jaar kampioen werd in de Formule 2 en dit jaar vanaf de zijlijn moet toekijken als reservecoureur bij Alpine.

Antonio Giovinazzi

Ervaring

En natuurlijk maakt Fittipaldi ook nog een kans op een permanent zitje bij Haas, al is die kans niet heel groot. Haas heeft namelijk aangegeven op zoek te zijn naar een meer ervaren coureur, die het team kan helpen om weer competitiever te worden.

Lees ook: Fittipaldi vervangt Mazepin voor test in Barcelona

Lees ook: Logistieke problemen voor Haas

Lees ook: Pérez: Mazepin had in Fomule 1 moeten blijven

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden