Eerste testdag Bahrein in tien foto's

door Jay Hartman
alonso sprint imola

De eerste testdag in Bahrein zit er alweer op en Pierre Gasly is de snelste man. Hij wordt gevolgd door de beide Ferrari-coureurs, Carlos Sainz als tweede en Charles Leclerc sluit de dag af als derde. De middagsessie was vooral gevuld met meerdere rode vlaggen.

Mercedes

Mercedes stond tijdens de ochtendsessie in het middelpunt van de belangstelling. Het team heeft de sidepods van hun auto verwijderd wat heeft gezorgd voor een discussie rondom de legaliteit van die aanpassing wat betreft het nieuwe reglement. George Russell moest het eerste uur van zijn middagsessie in de garage doorbrengen. Zijn auto moest opnieuw gebouwd worden. Hij heeft dan ook maar de negende tijd van de dag neergezet. 

Lewis Hamilton: 62 rondes, 1:36.365

George Russell: 59 rondes, 1:35.941

Red Bull

Sergio Pérez was goed bezig in beide sessies totdat de coureur opeens omgedraaid op de baan stond. Dat zorgde voor een rode vlag tegen het einde van de middagsessie en daaronder is de eerste testdag ook geëindigd. Dat was waarschijnlijk niet hoe de Mexicaan zijn dag wilde afsluiten.

Sergio Pérez: 137 rondes, 1:35.977

Sergio Pérez  in de auto eerste testdag Bahrein 2022
Foto: Red Bull Content Pool (Lars Baron/Getty Images)

Ferrari

De mannen van Ferrari doen goede zaken tijdens de eerste testdag. In Barcelona waren ze ook al sterk en die lijn zetten ze zo te zien voort in Bahrein. Carlos Sainz eindigde de testdag op een tweede plaats, gevolgd door teamgenoot Charles Leclerc. 

Charles Leclerc: 64 rondes, 1:34.531

Carlos Sainz: 52 rondes, 1:34.359

Charles Leclerc rijdt op de baan eerste testdag Bahrein 2022
Foto: Scuderia Ferrari Press Office

McLaren

Lando Norris reed als enige McLaren-coureur in de auto. Teamgenoot Daniel Ricciardo zou eigenlijk de ochtendsessie op zich nemen, maar die viel uit omdat hij zich niet lekker voelde. Dat resulteerde ook in teamfoto's voor F1 zonder Ricciardo. Het is nog maar de vraag of hij gaat deelnemen aan de sessies op vrijdag. 

Lando Norris: 49 rondes, 1:35.356

Alpine

Esteban Ocon en Fernando Alonso reden hun eigen testrondes naar een zo goed mogelijke tijd. Alonso was nog verwikkeld in een klein gevecht op de baan nadat Lance Stroll hem probeerde in te halen met zijn Aston-Martin.

Esteban Ocon: 42 rondes, 1:36.768

Fernando Alonso: 24 rondes, 1:36.745

AlphaTauri 

Pierre Gasly was vandaag de snelste man op de baan. Franz Tost zei al tegen Grand Prix Radio tevreden te zijn met zijn ochtendsessie, maar de teambaas zal ongetwijfeld nog blijer zijn na de snelste tijd van de dag. 

Pierre Gasly: 102 rondes, 1:33.902

Pierre Gasly in de AlphaTauri eerste testdag Bahrein 2022
Foto: Red Bull Content Pool (Getty Images)

Aston Martin

Sebastian Vettel rijdt de wintertest met een speciale helm om zich uit te spreken tegen de situatie in Oekraïne. Lance Stroll zorgde tijdens de middagsessie voor de eerste rode vlag nadat een deel van zijn aerorake afbrak. Toch zette de Canadees de snelste vierde tijd van de dag neer. 

Sebastian Vettel: 39 rondes, 1:35.706

Lance Stroll: 50 rondes, 1:34.736

F122T02_123510_56I9596
Foto: Aston Martin F1 Team (Zak Mauger)

Williams

Ook Alexander Albon deed goede zaken in de Williams. Voor een lange tijd stond hij op een tweede plaats, maar schoof toch terug naar plaats vijf. Hij reed ook als tweede coureur de meeste rondes tijdens de eerste testdag. In de persconferentie maakte Nicholas Latifi nog een sneer naar oud-teamgenoot George Russell.

Alexander Albon: 104 rondes, 1:35.070

Alfa Romeo

In tegenstelling tot de testdagen in Barcelona begint de test in Bahrein beter voor het team van Alfa Romeo. Zeker voor Valtteri Bottas die veel rondes heeft kunnen maken op de baan. Ook rookie Guanyu Zhou heeft weer in de auto gereden om de auto beter te leren kennen. 

Guanyu Zhou: 54 rondes, 1:37.164

Valtteri Bottas: 66 rondes, 1:35.495

Valtteri Bottas bij Alfa Romeo eerste testdag Bahrein 2022
Foto: (Antonin Vincent/DPPI)

Haas

Haas miste de ochtendsessie van de donderdag in Bahrein. Wel stond het team vollop in het nieuws door de terugkeer van Kevin Magnussen. Magnussen zit vrijdag achter het stuur en Pietro Fittipaldi mocht alsnog de middagsessie meedoen met de rest van de teams. 

Pietro Fittipaldi: 47 rondes, 1:37.422

Pietro Fittipaldi in de auto van Haas eerste testdag Bahrein 2022
Foto: Haas F1 Team Media (Carl Bingham)

Lees ook: Olav Mol en Jack Plooij voor Grand Prix Radio aanwezig in Bahrein

Lees ook: Max Verstappen: Zoveel mogelijk kilometers maken

Lees ook: Guenther Steiner: Ik heb geen spijt van de keuzes die ik heb gemaakt

door Jay Hartman

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden