Tost en Tsunoda: Zoveel mogelijk data verzamelen is belangrijk

Header liveblog 1 Bahrein

AlphaTauri-teambaas Franz Tost en coureur Yuki Tsunoda willen zoveel mogelijk data verzamelen tijdens de testdagen in Bahrein. Tost is tevreden met het verloop van de ochtendsessie van Pierre Gasly, terwijl Tsunoda van het weer geniet. 

"We hebben de ochtendsessie voornamelijk gebruikt om data te verzamelen", zegt Tost tegen Grand Prix Radio. Hij vindt het belangrijk om te weten hoe de luchtstroom rondom de auto werkt als basis voor het seizoen. Daarop kan het team dan weer verder bouwen. De teambaas is blij verrast met het ontwerp en de prestatie van de nieuwe auto's. Hij complimenteert het werk van de engineers die volgens hem enorm creatief zijn geweest. 

Yuki Tsunoda in de garage wintertest Bahrein 2022
Foto: Red Bull Content Pool (Lars Baron/Getty Images)

Niet werken aan raceprestatie

Terwijl zijn teamgenoot Gasly de AT03 bestuurt op de baan, geniet Tsunoda van de zon in de paddock. Hij is klaar voor het nieuwe seizoen en kijkt ernaar uit om in actie te komen op de vrijdag. Ook Tsunoda wil zoveel mogelijk data verzamelen voor het team. Volgens hem heeft het geen zin om veel te focussen op raceafstellingen van de auto. Hij verwacht dat er teams gaan zijn die de auto doorontwikkelen na de testdagen waardoor zij met een gloednieuwe auto aan de start van de Grand Prix van Bahrein verschijnen. "Ik kan me beter focussen op het nog beter begrijpen van mijn auto en het verzamelen van gegevens", aldus Tsunoda. 

Voor alle updates en interviews van Olav Mol op locatie luister je natuurlijk naar Grand Prix Radio. Download de gratis app voor je smartphone, luister via de website van Grand Prix Radio, of luister via KPN, XS4ALL, Telfort (kanaal 832), of bij Ziggo (kanaal 861 of de mediabox).

Lees ook: Kevin Magnussen is blij om weer terug in F1 te zijn

Lees ook: Max Verstappen: Zoveel mogelijk kilometers maken

Lees ook: Olav Mol over de eerste ochtendsessie in Bahrein

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden