Kevin Magnussen is blij om weer terug in F1 te zijn

10-saturday-monza

Kevin Magnussen is terug in de Formule 1 als vervanger voor Nikita Mazepin bij Haas. Het voelt alsof hij met een tijdmachine afgereisd is naar de paddock in Bahrein. Tegen Grand Prix Radio vertelt Magnussen over de afgelopen tijd vanaf het moment dat hij teambaas Guenther Steiner aan de telefoon heeft gekregen voor een mogelijke terugkeer bij het team.

"Het gebeurde eigenlijk in een enorme korte tijd", zegt Magnussen. Hij vertelt dat hij een week geleden het telefoontje van Steiner kreeg of hij het zag zitten om weer bij het team te rijden. "Een paar dagen spraken we elkaar niet en toen kwam hij erop terug en zei hij: we kunnen aan de slag." 

Magnussen heeft niet erop gerekend dat hij zou terugkeren in de Formule 1. Sterker nog, hij zei vorige maand nog dat hij niet zou terugkeren als hij niet bij een top team terecht zou komen. Daar is nu verandering in gekomen, maar de Deen is er niet minder blij om. "Een nieuwe auto, nieuw seizoen, een nieuwe coureur die eigenlijk niet nieuw is. Het voelt goed", aldus Magnussen. 

Plannen voor 2022

Zijn terugkeer in de Formule 1 betekent wel dat Magnussen zijn oorspronkelijke plannen voor 2022 moest afzeggen. Gelukkig had de coureur daar geen problemen mee. Hij vertelt dat de mensen van Peugeot en Chip Ganassi het konden begrijpen. Hij is ze daarom ook dankbaar dat hij zijn contracten met de twee teams kon opzeggen. 

Magnussen valt niet alleen dit jaar in voor het team van Haas. De Deen heeft meteen een meerjarig contract gekregen. De coureur rijdt ook gelijk de testdagen in Bahrein. Terugkeren bij zijn team voelde vertrouwd. "Het was goed om iedereen bij Haas weer te zien. Het is duidelijk dat iedereen in het team zich goed voelt en dat is heel fijn", zegt Magnussen tot slot. 

Voor alle updates en interviews van Olav Mol op locatie luister je natuurlijk naar Grand Prix Radio. Download de gratis app voor je smartphone, luister via de website van Grand Prix Radio, of luister via KPN, XS4ALL, Telfort (kanaal 832), of bij Ziggo (kanaal 861 of de mediabox).

Lees ook: Haas vraagt extra testsessie aan

Lees ook: Olav Mol over de eerste ochtendsessie in Bahrein

Lees ook: Haas onthult nieuwe livery zonder Uralkali 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen