Haas vraagt extra testsessie aan

10 mrt 2022 door Coert Gillissen
Header liveblog 1 Bahrein

Het F1-team van Haas vraagt de FIA om een extra testsessie. Vanwege een probleem aan het vrachtvliegtuig die materiaal van Engeland naar Bahrein zou vliegen, was Haas niet in staat om te rijden in de ochtendsessie van de eerste testdag. 

De auto's en ander materiaal kwamen pas dinsdagavond aan in Bahrein. Daardoor was het team niet in staat om de auto op tijd op te bouwen. Omdat de redenen daarvoor buiten Haas' schuld liggen, is de verwachting dat de FIA toestemming geeft om een korte sessie te houden op de zondagochtend. Deze sessie is dan exclusief voor Haas om de verloren tijd enigszins goed te maken. Het team is wel in staat om deel te nemen aan de middagsessie, de Braziliaanse reservecoureur Pietro Fittipaldi zit dan achter het stuur van de VF-22. 

Lastige start

Het Amerikaanse team maakt een zeer onrustige voorbereiding door. In de eerste testweek had het team last van mechanische problemen en sindsdien heeft het team het contract van de Russische sponsor verbroken, evenals het contract van Nikita Mazepin. De vervanger van de Rus is al bekendgemaakt, Kevin Magnussen keert terug bij het team dat hij aan het einde van 2020 verliet. 

Lees ook: Olav Mol over de eerste ochtendsessie in Bahrein

Lees ook: Haas onthult nieuwe livery zonder Uralkali-kleuren

Lees ook: Vettel rijdt wintertest met speciale helm

10 mrt 2022 door Coert Gillissen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen