Kevin Magnussen maakt F1-comeback bij Haas

door Jacobine van den Berg
alonso sprint imola

Haas heeft bekend gemaakt dat Kevin Magnussen Nikita Mazepin gaat vervangen. De Deen zal komend seizoen een rijdersduo vormen met Mick Schumacher bij de Amerikaanse renstal. Magnussen was eerder al in dienst bij Haas van 2017 tot en met 2020, maar werd samen met Romain Grosjean vervangen door twee nieuwe coureurs.

Meerjarig contract

Sinds het abrupte ontslag van Mazepin bij Haas vanwege de Russische invasie in Oekraïne kwam er een felbegeerd stoeltje in de koningsklasse vrij. Teambaas Guenther Steiner liet eerder weten in reservecoureur Pietro Fittipaldi een ideale vervanger te zien maar uiteindelijk sprak hij toch de voorkeur uit voor een meer ervaren coureur. Daarna kwamen de namen van Nico Hülkenberg en Antonio Giovinazzi voorbij als goede kanshebbers. 

Haas maakt bekend dat de Deense coureur een meerjarig contract heeft getekend.  Magnussen focuste zich in 2021 op Amerikaanse raceklasses en had een terugkeer naar de 24 uur van Le Mans al vastgelegd. Toch komt er nu een onverwachte verrassing op zijn pad en keert hij terug in de Formule 1. 

Steiner-Haas-F1

Steiner: 'Kevin de overduidelijke keuze'

"Ik ben ontzettend blij dat ik Kevin Magnussen wederom welkom mag heten bij het Haas F1-team", begint Guenther Steiner. "Toen we gingen kijken naar een coureur die waarde kon toevoegen aan het team, was Kevin de overduidelijke keuze. En laten we niet vergeten dat hij al veel ervaring heeft in de Formule 1. Kevin is direct beschikbaar en dat betekent dat hij tijdens de testdagen al kan rijden. Pietro zal op de donderdagmiddag rijden, maar de rest van de dagen vullen we met Kevin en Mick."

Steiner spreekt nog lovend over de Deen. "Hij speelde eerder al een grote rol in onze successen, hij was immers een groot onderdeel van ons beste seizoen in 2018. Vorig jaar liet hij zijn kwaliteiten zien in andere raceklassen, hij voegde overwinningen en podiums toe aan zijn cv. Hij is een veteraan in zowel de garage als de ingenieurskamer en hij zal een geweldige hulp zijn bij de ontwikkeling van de VF-22."

Magnussen erg verrast

Magnussen zelf is ook maar al te blij met een nieuwe kans in de Formule 1. "Ik was erg verrast maar tegelijkertijd ook heel enthousiast over het belletje van Haas', zegt hij. 'Ik keek al naar veel opties voor 2022 maar de kans om me opnieuw te laten zien in de Formule 1, en dat met een bekend team, was gewoon te verleidelijk. Ik moet ook Peugeot en Chip Ganassi bedanken voor het feit dat ze me wilden laten gaan hiervoor, het zijn allebei geweldige bedrijven."

"Ook wil ik zowel Gene Haas als Günther Steiner bedanken voor de kans om mijn Formule 1-carrière een nieuw leven in te blazen. Ik ken ze erg goed en ik weet hoe hongerig ze zijn om mee te doen aan de top. Voorheen hadden we al een sterke band. Zelfs toen ik het team verliet aan het eind van 2020." Magnussen gaat ook keihard werken om het maximale uit de auto te halen in 2022. "Ik ben op de hoogte gesteld van de potentie die de VF-22 heeft en ik heb er enorm veel zin in om onderdeel uit te maken van dit project. Ik kan niet wachten om weer achter het stuur te zitten van een Formule 1-bolide", sluit hij af. 

Lees ook: McLaren met aangepaste livery naar Bahrein

Lees ook: Williams voegt jonge Ollie Gray toe aan Driver Academy

Lees ook: Uralkali wil geld terug van Haas

 

 

door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen