Williams voegt jonge Ollie Gray toe aan Driver Academy

door Frederique van Grinsven
Header liveblog 1 Bahrein

De Brit Ollie Gray is de nieuwe toevoeging aan de Williams Driver Academy. Naast zijn diensten voor Williams, rijdt de jonge coureur dit jaar voor het team van Carlin in het Britse Formule 4-kampioenschap.

Het is een hoogtepunt voor de 16-jarige uit Surrey. "Vandaag is een speciale dag in mijn carrière. Williams is een team met zo veel historie en successen in de Formule 1 en ik hoop dat ik daar op een dag aan kan toevoegen." laat Gray weten. 

Tijdens zijn eerste dag bij het team in Grove schort het niet aan zelfvertrouwen. "Ik kijk er naar uit om F3, F2 en F1 te rijden en op een dag wereldkampioen te worden. Ik ben er zeker van."

Williams onder de indruk

Vorig jaar maakte Gray zijn debuut in de F4, waar hij twee overwinningen en pole positions pakte voor het team van Fortec Motorsport. Hij eindige zevende in het kampioenschap. Nu zal de Brit uit Surrey zijn overstap maken naar het succesvolle Carlin.

Sporting Director van Williams, Sven Smeets is blij met de nieuwe aanwinst. “Hij heeft veel talent laten zien tijdens zijn dagen in karting en het team was onder de indruk van zijn debuut in single-seaters. Ik ben er zeker van dat hij een goede toevoeging zal zijn."

FW44 in actie-5a71070b

F1 Academy

Gray is al de derde coureur die nieuw binnenkomt bij Williams sinds het begin van 2021. De Brit Zac O'Sullivan en de Amerikaan Logan Sargeant gingen hem voor. Ook maken tweevoudig W-Series kampioen Jamie Chadwick, reservecoureur Jack Aitkin en testcoureur Roy Nissany deel uit van het F1 junioren programma.

Lees ook: Hitech verbreekt per direct samenwerking met sponsor Uralkali

Lees ook: AMuS: Drie coureurs in beeld bij Haas 

Lees ook: Pérez: Mazepin had in Fomule 1 moeten blijven

door Frederique van Grinsven

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden