Max Verstappen: Zoveel mogelijk kilometers maken

Header liveblog 1 Bahrein

Max Verstappen wil zoveel mogelijk kilometers maken tijdens de testdagen in Bahrein. Dat zegt hij tegen Grand Prix Radio. Verstappen stapt pas vrijdag in de auto, teamgenoot Sergio Pérez rijdt de gehele donderdag sessie. 

Verstappen zegt dat de RB18 niet veranderd is na de testdagen in Barcelona. Na die testdagen vertelde de wereldkampioen dat hij wel zijn rijgedrag moest aanpassen op de auto. Tegen Olav Mol zegt hij dat hij eigenlijk standaard zijn rijstijl moet aanpassen. Dat ligt meer aan de baan waarop hij rijdt dan de auto zelf. Wel zegt de Nederlander dat hij duidelijk merkt dat de auto zwaarder is geworden. Vooral in de langzamere bochten is dat goed te merken. Maar verder is de auto niet zodanig veranderd dat er een 'wereld van verschil' is.

Verstappen, Gasly, Leclerc en Norris Bahrein voor de test 2022
Foto: Red Bull Content Pool

Druk programma

Verstappen springt dus pas vrijdag de auto in en hij wilt er meteen vol voor gaan. Er staat hem dus nog een druk programma te wachten terwijl hij de donderdag sessies vanaf de zijlijn toekijkt. De wereldkampioen wilt zoveel mogelijk verschillende dingen met de setup uitproberen. "Zo weet je dadelijk welke kant je op moet als je bepaalde problemen krijgt", aldus Verstappen.

Voor alle updates en interviews van Olav Mol op locatie luister je natuurlijk naar Grand Prix Radio. Download de gratis app voor je smartphone, luister via de website van Grand Prix Radio, of luister via KPN, XS4ALL, Telfort (kanaal 832), of bij Ziggo (kanaal 861 of de mediabox).

Lees ook: Olav Mol over de eerste ochtendsessie in Bahrein

Lees ook: Vettel rijdt wintertest met speciale helm

Lees ook: Haas onthult nieuwe livery zonder Uralkali 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden