Guenther Steiner: Ik heb geen spijt van de keuzes die ik heb gemaakt

10-saturday-monza

Haas-teambaas Guenther Steiner heeft geen spijt van de keuzes die hij heeft gemaakt. Dat zegt hij tegen Grand Prix Radio. Steiner stond de afgelopen weken voor hete vuren door de samenwerking van Haas met het Russische Uralkali en Nikita Mazepin als coureur. De contracten met beide partners werden per direct opgezegd, wat resulteerde in een verontwaardigde Mazepin. Steiner heeft er geen spijt van.

"Als we twee weken terug in de tijd zouden gaan, zou ik zo weer dezelfde beslissing nemen", zegt Steiner tegen Olav Mol. "Natuurlijk kan je op het moment dat je voor zo'n grote beslissing maakt, een andere beslissing nemen maar we hebben voor het juiste gekozen." Kevin Magnussen is voor het aanbreken van de testdagen in Bahrein bekend gemaakt als de officiële vervanger van Mazepin. Daarbij heeft de Deen meteen een meerjarig contract gekregen bij Haas. Steiner is enorm blij dat Magnussen terug is gekomen bij het team.

Mick Schumacher en Kevin Magnussen tijdens fotoshoot teams Bahrein 2022
Foto: Haas F1 Team Media (Mark Sutton)

Terugkeer Magnussen ook goed voor Schumacher

Het lag voor de hand dat Magnussen zou terugkeren bij Haas. Steiner vertelt dat Haas-oprichter Gene Haas meteen aan hem vroeg of Magnussen beschikbaar was om in te springen. Dat was de Deen zeker en dus ging het balletje snel rollen. Een aantal belangrijke telefoongesprekken later was het zo goed als zeker dat Magnussen terugkwam bij het team. 

Steiner denkt dat Magnussen ook goed is om Mick Schumacher te sturen dit seizoen. De teambaas vindt de Deen naast een goede coureur, ook een goed mens die tegelijkertijd een vechter op de baan is en dus een goed referentiepunt voor Schumacher. Vooral vanwege het feit dat Schumacher nog een vrij nieuwe coureur in de Formule 1 is. 

Extra tijd

Inmiddels is bekend dat Haas vier extra testuren mag draaien op Bahrein op de vrijdag en de zaterdag. Steiner vertelt dat hij liever vier testuren op de zondagochtend had gehad vanwege zijn personeel die nu langer door moet werken in de avond. "Het is nadelig voor ons, omdat wij minder tijd kunnen besteden aan het aanpassen van de auto en de werknemers moeten langer doorwerken. Dat is niet eerlijk tegenover hen", aldus Steiner. 

Voor alle updates en interviews van Olav Mol op locatie luister je natuurlijk naar Grand Prix Radio. Download de gratis app voor je smartphone, luister via de website van Grand Prix Radio, of luister via KPN, XS4ALL, Telfort (kanaal 832), of bij Ziggo (kanaal 861 of de mediabox).

Lees ook: Kevin Magnussen is blij om weer terug in F1 te zijn 

Lees ook: Ross Brawn: Verwijderde sidepods Mercedes opvallend maar legaal 

Lees ook: Olav Mol over de eerste ochtendsessie in Bahrein

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden