Ross Brawn: Verwijderde sidepods Mercedes opvallend maar legaal

3639737

Motorsportdirecteur Ross Brawn vindt de verwijderde sidepods van Mercedes een interessante interpretatie van de regels. De sidepods van Mercedes maakten de nodige tongen los tijdens de donderdagochtendsessie van de testdagen in Bahrein. Brawn vindt het opvallend, maar denkt wel dat Mercedes legaal gehandeld heeft. 

Brawn is een van de belangrijkste mensen geweest die voor de nieuwe reglementen van 2022 heeft gezorgd. De organisatie heeft geprobeerd om de grijze gebieden in de reglementen zoveel mogelijk weg te halen en dat is met dit voorbeeld van Mercedes nog niet helemaal gelukt. Christian Horner zou volgens geruchten hebben geroepen dat de verwijdering van de sidepods illegaal zou zijn. De teambaas van Red Bull ontkent dat en zegt dat het hoogstens een aparte oplossing is geweest om meer snelheid te creeëren.

Discussie

Olav Mol vertelt aan Grand Prix Radio dat veel werknemers van teams enorm creatief zijn. Na de bekendmaking van de nieuwe regels zijn zulke mensen meteen aan de slag gegaan om te kijken wat zij ermee kunnen doen. Mol vertelt dat Brawn en de regelmakers hierop niet waren voorbereid. De komende dagen zullen wellicht niet alleen om de sidepods van Mercedes gaan draaien, maar om nog meer aanpassingen aan de auto's van andere teams. 

De grijze gebieden in de regelementen zullen volgens Mol misschien meer stof doen opwaaien naarmate de testen in Bahrein vorderen. Eventuele veranderingen aan de auto's zijn nu ook makkelijker te maken omdat niet alle teams er mee eens hoeven te zijn, zolang de FIA en de F1 het maar goed vinden. "De aanpassingen van Mercedes aan de sidepods zijn nu op zijn zachts gezegd opvallend, vindt ook Ross Brawn", aldus Mol vanuit Bahrein. 

Voor alle updates van Olav Mol op locatie luister je natuurlijk naar Grand Prix Radio. Download de gratis app voor je smartphone, luister via de website van Grand Prix Radio, of luister via KPN, XS4ALL, Telfort (kanaal 832), of bij Ziggo (kanaal 861 of de mediabox).

Lees ook: Vettel rijdt wintertest met speciale helm

Lees ook: Haas onthult nieuwe livery zonder Uralkali 

Lees ook: McLaren met aangepaste livery naar Bahrein

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden