Esteban Ocon: Beste dag van 2022 voor Alpine

Header liveblog 1 Bahrein

Esteban Ocon was meer dan tevreden na afloop van de tweede testdag in Bahrein. De Fransman noemt het de beste dag van 2022 in de auto en zegt dat er veel stappen zijn gezet de afgelopen dagen. 

In gesprek met F1.com zegt Ocon dat het een zeer sterke dag was voor Alpine. "We hebben het complete programma kunnen doen en we vonden veel informatie over de auto. Ook hebben we veel dingen geleerd over de nieuwe banden. De long-runs voelden goed aan, en ook de paar kortere runs die we deden waren naar tevredenheid. Ik ben blij dat we in de ochtendsessie het snelste waren, dat wil ik meenemen naar de laatste testdag." Ocon noemt het de beste dag van 2022 voor het Franse team. "De auto reageerde op alle aanpassingen zoals we verwachtte. Daardoor hebben we veel stappen gezet."

Ocon Bahrein testdag 2 foto door James Moy Photography XPB Images
Foto: Alpine Media Pool, James Moy Photography/XPB Images

Positie ten opzichte van andere teams

Ocon durft nog niet te zeggen waar Alpine staat ten opzichte van de andere teams. "Dat is lastig om te zeggen. Iedereen doet zijn eigen programma, waardoor tijden niet te vergelijken zijn met elkaar. Misschien krijgen we na morgen een beter beeld." Wel zegt Ocon dat het team porpoising onder controle heeft. "Het doet pijn, het is alsof je hoofd op de grond geslagen wordt. Vandaag hebben we er weinig last van gehad, dus ik denk dat we het probleem hebben opgelost. De coureurs van teams die dat niet onder controle krijgen, hebben een pijnlijke race in het vooruitzicht!" 

Voor alle updates en interviews van Olav Mol en Jack Plooij luister je natuurlijk naar Grand Prix Radio. Download de gratis app voor je smartphone, luister via de website van Grand Prix Radio of luister via KPN, XS4ALL, Telfort (kanaal 832) of Ziggo (kanaal 861 of de mediabox)

Lees ook: Lewis Hamilton: "Last van wind en porpoising"

Lees ook: Max Verstappen onder de indruk van nieuwe Ferrari

Lees ook: Olav Mol en Jack Plooij voor Grand Prix Radio aanwezig in Bahrein

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden