Lewis Hamilton: last van wind en porpoising

3639737

De wintertesten in Bahrein lijken voor het team van Mercedes niet zo soepel te verlopen als gehoopt. Mercedes heeft een 'nieuwe' auto meegebracht naar Bahrein met onder andere de veelbesproken sidepods, wat de andere teams op scherp heeft gezet. 

In een interview met F1.com laat Lewis Hamilton weten dat de auto, net als in Barcelona, nog steeds last heeft van de wind en het stuiteren. Volgens Hamilton werkt zijn team met veel verschillende scenario's. Waar de Brit vooral last van lijkt te hebben, is het hobbelige, gladde circuit. 

Veranderingen

Hamilton vindt de veranderingen aan zijn auto niet zo groot als het op het eerste gezicht lijkt: "De auto is zeker anders ten opzichte van vorige week, maar vooral de banden in combinatie met de temperatuur zijn hier verschillend, dat maakt de auto heel anders. Ik denk niet dat het ligt aan de veranderingen aan de auto."

De zevenvoudig wereldkampioen is voor nu niet optimistisch over de huidige situatie van Mercedes: "zoals het er nu naar uitziet, zou Ferrari plaats 1 en 2 innemen, misschien Red Bull."

Voor alle updates en interviews van Olav Mol en Jack Plooij luister je natuurlijk naar Grand Prix Radio. Download de gratis app voor je smartphone, luister via de website van Grand Prix Radio, of luister via KPN, XS4ALL, Telfort (kanaal 832), of bij Ziggo (kanaal 861 of de mediabox)

 

Lees ook: Olav Mol en Jack Plooij voor Grand Prix Radio aanwezig in Bahrein

Lees ook: Lewis Hamilton ontkent beschuldigingen 'sandbagging'

Lees ook: Daniel Ricciardo test positief op corona

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden