Lewis Hamilton ontkent beschuldigingen 'sandbagging'

3639737

Lewis Hamilton ontkent de geruchten dat Mercedes weer aan 'sandbagging' doet tijdens de testdagen in Bahrein. Sandbagging is opzettelijk onder de maat presteren om het werkelijke vermogen van de auto te verbergen. Volgens Mercedes-coureur heeft het team écht moeite met de nieuwe auto. 

Hamilton zegt tegen F1.com dat de auto ten opzichte van Barcelona niet is veranderd. Hij denkt wel dat de auto in Bahrein meer moeite heeft met de hobbels en de wind. Daarom is het team bezig om zoveel verschillende scenarios uit te voeren tijdens de sessies om erachter te komen welke setup de beste is om de neerwaartse druk te behouden.

Het team heeft net als de anderen ook veel last van porpoising. Dat stelt hem wel iets geruster, maar toch vindt hij dat andere teams het probleem sneller hebben opgelost. Volgens Hamilton ligt het niet aan de bouw van de auto, maar aan externe factoren zoals de wind, de bandentemperatuur en het circuit. 

Ferrari of Red Bull beter

Dat het bij het team niet goed gaat is volgens Olav Mol ook duidelijk te merken in de paddock. Maar Mercedes zal Mercedes niet zijn als ze volgende week gewoon de snelste tijden zullen rijden. Hamilton denkt daar toch iets anders over. Als de Grand Prix van Bahrein nu al verreden wordt, denkt hij dat Ferrari of Red Bull het beste zullen presteren. Hamilton is niet blij met het verloop van de testdagen, maar valt zijn team ook niet af. "Het valt tegen dat we nu pas de problemen tegenkomen die de meeste teams al hebben opgelost, maar ik heb er vertrouwen in dat het team op locatie en in de fabriek er alles gaan doen om het zo snel mogelijk uit te zoeken", aldus Hamilton.

Lees ook: Olav Mol over de tweede testdag in Bahrein

Lees ook: Tweede testdag Bahrein in tien foto's

Lees ook: Jack Plooij in gesprek met Szafnauer en Pérez over verloop testdagen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden