Tweede testdag Bahrein in tien foto's

3639737

De tweede testdag in Bahrein is ten einde gekomen. Carlos Sainz was vandaag de snelste na de vier uur van de middagsessie, gevolgd door Max Verstappen. Lance Stroll is op de derde plaats geëindigd. Beide sessies werden meerdere keren stilgelegd. Haas mocht nog een uur langer rijden en daarin zette Kevin Magnussen de échte snelste tijd van de dag.

Mercedes

Mercedes is ook tijdens de tweede testdag druk bezig geweest met het uitproberen van verschillende setups van de auto. Het team is in ieder geval tevreden met de sessies op vrijdag.

George Russell: 66 rondes, 1:38.585

Lewis Hamilton: 47 rondes, 1:34.141

Lewis Hamilton in de avond tweede testdag Bahrein 2022
Foto: Pirelli

Red Bull 

De testdag van Max Verstappen verliep niet helemaal soepel. De Nederlander stond vaak binnen en de motorkap van zijn Red Bull moest er zelf een keer afgehaald worden. Desondanks heeft de wereldkampioen wel de derde snelste tijd gereden.

Max Verstappen: 86 rondes, 1:34.011

Max Verstappen achter het stuur tweede testdag Bahrein 2022
Foto: Red Bull Content Pool (Lars Baron/Getty Images)

Ferrari

Ferrari heeft ook vrijdag weer goede zaken gedaan op de baan. Carlos Sainz eindigde de middagsessie als de snelste man op de baan, voordat deze werd afgenomen door Kevin Magnussen. Het team mag zeker tevreden zijn met de ontwikkeling van hun auto. Olav Mol maakte eerder een analyse van de nieuwe Ferrari.

Charles Leclerc: 54 rondes, 1:34.366

Carlos Sainz: 60 rondes, 1:33.532

McLaren

Lando Norris moest nog steeds invallen voor zijn zieke teamgenoot Daniel Ricciardo. Het gaat het team niet soepel af in tegenstelling tot de probleemloze sessies in Barcelona. Norris liet een van de rode vlaggen in de middagsessie zwaaien toen hij net na de uitgang van de pitstraat zijn McLaren moest stilzetten. Het is nog maar afwachten of zijn teamgenoot het morgen van hem kan overnemen.

Lando Norris: 59 rondes, 1:34.609

Alpine

Esteban Ocon had een goede ochtendsessie. Hij eindigde toen bovenaan de lijst met de snelste ronde. Tijdens de middagsessie ging het wat minder. Ook hij bracht de sessie tot stilstand. Hij kon na de nodige inspecties in de garage van Alpine gelukkig weer verder. 

Esteban Ocon: 111 rondes, 1:34.276

Esteban Ocon in de roze Alpine tweede testdag Bahrein 2022
Foto: Pirelli

AlphaTauri

Yuki Tsunoda heeft van alles coureurs op de vrijdag de meeste aantal rondes gereden, maar liefst 119. Hopelijk heeft hij daarmee genoeg data verzameld voor AlphaTauri waarmee hij met het team en teamgenoot Gasly op de laatste testdag aan de slag kunnen gaan om de laatste puntjes op de 'i' te zetten voor de Grand Prix van Bahrein.

Yuki Tsunoda: 119 rondes, 1:36.802

Yuki Tsunoda in de AlphaTauri tweede testdag Bahrein 2022
Foto: Red Bull Content Pool (Lars Baron/Getty Images)

Aston Martin

Sebastian Vettel stond tijdens de ochtendsessie naast de baan met zijn Aston Martin. Hij stond stil op het gedeelte wat niet in gebruik was en dus kon de sessie zonder problemen doorgaan. Lance Stroll had gelukkig niet al te veel problemen in de middagsessie en reed een keurige vierde tijd.

Sebastian Vettel: 46 rondes, 1:36.020

Lance Stroll: 69 rondes, 1:34.064

Sebastian Vettel in de pitlane tweede testdag Bahrein 2022
Foto: Aston Martin F1 Team

Williams

Nicholas Latifi had geen goede testdag in Bahrein. Zijn auto vatte vlam tijdens de ochtendsessie waardoor er ook een code rood werd afgegeven. De auto was zodanig beschadigd dat hij daardoor de middagsessie moest missen omdat de reparatie van zijn Williams langer duurde dan verwacht.

Nicholas Latifi: 12 rondes, 1:39.845

Alfa Romeo

Valtteri Bottas zorgde ervoor dat de ochtendsessie eindigde met een code rood. F1 wilde eigenlijk hun licht- en signaalsystemen testen voordat Bottas met zijn Alfa Romeo op de baan stilstond. Zhou kon 's middags gelukkig weer rijden zonder al te veel problemen.

Valtteri Bottas: 25 rondes, 1:36.987

Guanyu Zhou: 48 rondes, 1:39.984

Guanyu Zhou op de baan tweede testdag Bahrein 2022
Foto: Pirelli

Haas

Haas heeft vandaag gelukkig beide sessies kunnen rijden, nadat ze de ochtendsessie van de donderdag moesten missen. Het was ook weer de eerste keer dat Kevin Magnussen in de auto zat en dat deed hij vol overtuiging met de snelste tijd van de dag. Die zette hij tijdens het extra test uur dat Haas kreeg door het missen van de donderdagochtend

Mick Schumacher: 23 rondes, 1:37.846

Kevin Magnussen: 60 rondes, 1:33.207

Lees ook: Jack Plooij in gesprek met Szafnauer en Pérez over verloop testdagen

Lees ook: Olav Mol over tweede testdag in Bahrein 

Lees ook: Eerste testdag in Bahrein in tien foto's

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden