Jack Plooij in gesprek met Szafnauer en Pérez over verloop testdagen

Header liveblog 1 Bahrein

Jack Plooij is gearriveerd in Bahrein voor Grand Prix Radio om met de teambazen en de coureurs te praten over het verloop van de testdagen. Tijdens de lunchpauze op de vrijdagmiddag stonden de nieuwe Alpine-teambaas Otmar Szafnauer en Red Bull-coureur Sergio Pérez voor de microfoon van de pitreporter. 

"De topsnelheid is gelijk aan vorig jaar", zegt Pérez die meteen met de deur in huis valt. Hij denkt dat de nieuwe auto's zich pas in de loop van het jaar echt verbeteren. De teamgenoot van Max Verstappen trapte de test af voor het team van Red Bull en reed gelijk 138 ronden. Toch is hij nog niet tevreden met de auto op de langzame stukken van het circuit en porpoising waar meerdere teams ook mee worstelen. Dat ligt volgens hem aan de wijdere banden die dit jaar op de auto zitten. "Ik kan nog geen verwachtingen of voorspellingen maken. We tasten nog een beetje in het duister", aldus Pérez. 

Sergio Pérez voor Grand Prix Radio tweede testdag Bahrein 2022

Foto: Grand Prix Radio

Alpine-kleuren

Otmar Szafnauer is geen nieuweling voor Plooij, maar hij verschijnt wel in andere teamkleuren voor de microfoon. "De media had zoveel goede ideeën over waar ik terecht zou kunnen komen dat ik Alpine zo'n goed idee vond dat ik ze zelf maar heb gebeld", zegt hij lachend. Niet alleen Szafnauer verschijnt in nieuwe kleuren, de Alpine rijdt de vrijdag-test ook in nieuwe kleuren. Het team heeft de roze livery tevoorschijn gehaald. 

Szafnauer legt uit dat ze van plan zijn om die livery te gebruiken tijdens de Grand Prix van Bahrein. Daarom wilt het team nu al een paar racesimulaties uittesten met de nieuwe uitstraling. De teambaas van Alpine zegt ook dat het team op donderdag tegen een aantal kleine problemen liep, waardoor Fernando Alonso in de middagsessie weinig op de baan reed. Na de nacht zijn die problemen verholpen en reed Esteban Ocon ook gelijk de snelste tijd in de ochtendsessie. "Het is fijn dat de meeste problemen opgelost zijn dus we kunnen nu beginnen met het begrijpen van de auto en bepaalde onderdelen testen zoals we in eerste instantie van plan waren", aldus Szafnauer tegen Grand Prix Radio

Voor alle updates en interviews van Olav Mol en Jack Plooij luister je natuurlijk naar Grand Prix Radio. Download de gratis app voor je smartphone, luister via de website van Grand Prix Radio, of luister via KPN, XS4ALL, Telfort (kanaal 832), of bij Ziggo (kanaal 861 of de mediabox)

Lees ook: Mick Schumacher: Ik zie geen reden om achteraan te rijden

Lees ook: Andreas Seidl: Hopen dat de nieuwe onderdelen snel worden geleverd 

Lees ook: Alex Albon: Ik geloof graag dat ik heb geholpen aan Max' wereldtitel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden