Mick Schumacher: Ik zie geen reden om achteraan te rijden

3639737

Mick Schumacher ziet geen reden voor Haas om dit seizoen achteraan het veld te rijden. Dat zegt hij tegen Grand Prix Radio. De Duitse coureur hoopt dat hij vaker in Q2 van de kwalificatie mag rijden en vaker punten kan binnen halen voor Haas. 

"Het gevoel wat ik heb in de auto is tot zover heel goed", zegt Schumacher. Hij denkt dat er nog meer prestatievermogen in de Haas zit, maar is tot dusver enorm positief over de nieuwe auto. Hij zegt dat hij het stap voor stap aankijkt, maar tot nu toe lijkt het goed te gaan met het team. 

Het gaat hem deze testdagen niet om de snelste tijd. Dat kunnen de teams beter volgende week tijdens de vrije trainingen voor de Grand Prix van Bahrein testen. Schumacher neemt aan dat de meeste teams nu ook niet hun gehele vermogen laten zien op de baan. "We proberen om deze dagen te leren en eventuele problemen op te lossen zodat we maximaal kunnen presteren tijdens de eerste race."

Nieuwe teamgenoot

Haas stond de afgelopen tijd vaak in de belangstelling door de contractontbinding van zowel hun coureur Nikita Mazepin als de hoofdsponsor Uralkali. Schumacher heeft voor dit jaar een nieuwe teamgenoot in Kevin Magnussen die is teruggekeerd bij het team. De Duitser is blij met de komst van Magnussen. Niet alleen voor het team, maar ook voor zichzelf. "Het is fijn om het team zo blij te zien dat hij terug is. Persoonlijk ben ik blij om een ervaren teamgenoot te hebben", aldus Schumacher bij de microfoon van Grand Prix Radio.

Voor alle updates en interviews van Olav Mol en Jack Plooij luister je natuurlijk naar Grand Prix Radio. Download de gratis app voor je smartphone, luister via de website van Grand Prix Radio, of luister via KPN, XS4ALL, Telfort (kanaal 832), of bij Ziggo (kanaal 861 of de mediabox)

Lees ook: Haas krijgt testtijd terug

Lees ook: Guenther Steiner: Ik heb geen spijt van de keuzes die ik heb gemaakt

Lees ook: Olav Mol over de tweede ochtendsessie in Bahrein

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden