Haas krijgt testtijd terug

door Patrick Wuite
Header liveblog 1 Bahrein

Het team van Haas mag de verloren testtijd, nadat het Amerikaanse team de donderdagochtendsessie miste, inhalen. Zo heeft Haas bevestigd. In totaal krijgen ze vier uur terug van de Formule 1.

Haas miste de ochtendsessie op donderdag. De vracht had vertraging opgelopen in Turkije kwam daardoor pas op dinsdagavond laat aan. Gevolg was dat Haas test- en reservecoureur Pietro Fittipaldi pas op donderdagmiddag in actie kon komen. Haas wil graag die verloren tijd weer inhalen en stelde voor om op  zondag een extra testdag in te plannen, maar meerdere teams, waaronder McLaren en Alfa Romeo, hielden dat tegen, tot teleurstelling van Steiner.

Zware dagen

"Wij zijn buiten onze eigen schuld hier terecht ingekomen. Het levert geen extra voordeel op om zondag te testen, we willen uitsluitend nog wat zaken uitproberen, maar als we in de avonden langer mogen doorrijden, worden we eigenlijk weer gestraft aangezien een aantal van onze jongens dan 30 uur achter elkaar heeft gewerkt", aldus Steiner tegenover Motorsport.com.

Haas Bahrein 2022

Extra tijd

En dus is er een compromis gesloten. Haas krijgt de 4 uur, die ze verloren, terug. Vrijdagavond mag nieuwbakken Haas-coureur Kevin Magnussen een uurtje langer doorrijden en op zaterdagochtend mag hij juist een uurtje eerder beginnen. Teamgenoot Mick Schumacher mag vervolgens op zaterdagavond nog twee uur langer doorrijden.  

Lees ook: Olav Mol en Jack Plooij aanwezig in Bahrein

Lees ook: Toto Wolff: Nieuwe Mercedes is gewoon legaal

Lees ook: Steiner: Ik heb geen spijt van de keuzes die ik heb gemaakt

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen