Toto Wolff: Nieuwe Mercedes is gewoon legaal

door Patrick Wuite
alonso sprint imola

Mercedes-teambaas Toto Wolff ontkent dat de vernieuwde W13 in strijd is met de reglementen, nadat Christian Horner de legaliteit van de W13-sidepods in twijfel trok. Zo zegt de Oostenrijker in de persconferentie in Bahrein.

Alle ogen waren op de eerste dag van de tweede testweek in Bahrein gericht op Mercedes. Het team had in Spanje al aangekondigd dat ze met een hagelnieuwe auto zouden komen in Bahrein en dat gebeurde dus ook. Met een zeer innovatief en smal sidepodsontwerp kiest Mercedes voor een ander pad dan de overige negen teams. Dat ontwerp leidde dan ook gelijk weer tot controverse toen Red Bull-teambaas Christian Horner twijfels had over de legaliteit van de sidepods, maar Toto Wolff ontkent dat het nieuwe ontwerp illegaal is. 

Proces

"Het proces is heel erg duidelijk. Als je een specifieke kant op gaat met je ontwikkeling van de auto dan is de FIA er nauw bij betrokken. We delen data en dus maken zij echt onderdeel uit van het proces. Het gebeurt soms als je met iets innovatiefs komt dat het tot discussies leidt. Dat hadden wij al verwacht", liet Wolff weten aan The Mirror.

W13B

Supermeerderheid

De FIA is dus wel tevreden over de sidepods van Mercedes, maar toch kan het concept relatief snel verbannen worden door middel van de supermeerderheid, wat dit jaar nieuw is in de sport. Als de FIA en de FOM ergens niet blij mee zijn, moeten acht teams dat steunen en wordt dat vrijwel direct verboden. Wolff is niet echt fan van dat systeem. "Hoe het vroeger was, vond ik beter. Als je toen iets had verzonnen wat legaal was, dan mocht je dat ook op je auto houden. Ik weet zeker dat de FIA en de Formule 1 hier (supermeerderheid, red.) zorgvuldig mee omgaan in het belang van de sport", besluit de Mercedes-teambaas.

Voor alle updates en interviews van Olav Mol op locatie luister je natuurlijk naar Grand Prix Radio. Download de gratis app voor je smartphone, luister via de website van Grand Prix Radio, of luister via KPN, XS4ALL, Telfort (kanaal 832), of bij Ziggo (kanaal 861 of de mediabox)

Lees ook: Ferrari: FIA moet kijken naar spiegels Mercedes

Lees ook: Italiaanse media: Mercedes zonder sidepods

Lees ook: Lando Norris gefrustreerd over eerste testdag in Bahrein

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen