Ferrari: FIA moet kijken naar spiegels Mercedes

door Patrick Wuite
3639737

Ferrari is niet helemaal blij met de spiegels van het team van Mercedes. Het Duitse team heeft namelijk extra vinnen onder de spiegels gemonteerd, iets waar volgens Ferrari naar gekeken moet worden.

In het reglement staat namelijk dat spiegels er niet voor aerodynamisch gewin zijn. Ferrari kwam zelf in 2018 op de proppen met een controversiële spiegel, die aan de halo gemonteerd zat. De andere teams en FIA waren daar niet blij mee. Ze stelden dat het een aerodynamisch voordeel opleverde en dus moest Ferrari het er voor Monaco afhalen. Nu is Mercedes gekomen met een spiegel, die voor controverse zorgt. Onder de spiegel zitten namelijk vijf kleine flapjes, wat volgens Ferrari een oneerlijk aerodynamisch voordeel oplevert. 

Ruimteschepen

"In het verleden hebben we al flink wat discussies hierover gehad. Spiegels zijn er uitsluitend om in te kijken. Ik geloof ook dat dit ontwerp een aerodynamisch voordeel kan opleveren en daarom moet er ingegrepen worden. Als dat namelijk niet gebeurt, veranderen de auto's langzaam maar zeker in een ruimteschip en die kant moeten we niet opgaan", tekende Mattia Binotto op aan RaceFans

Spiegels SF71-H
De controversiële spiegels van Ferrari in 2018

Sidepods-saga

Veel teams kijken met argusogen naar de smalle sidepods van Mercedes. Waar Red Bull-teambaas Christian Horner de legaliteit van de sidepods in twijfel trekt, prijst Binotto vooral de dappere aanpak van Mercedes. "Het is echt een fantastische auto", stelt de in Zwitserland geboren Italiaan. "Het is een mooi concept, compleet anders dan wat wij hebben", aldus de Ferrari-teambaas, die niet twijfelt over de legaliteit van de sidepods. "We lopen altijd alles met de FIA door of het legaal is en ik geloof er sowieso niet in dat Mercedes doelbewust gaat valsspelen", besluit hij. 

Lees ook: Italiaanse media: Mercedes zonder sidepods

Lees ook: AlphaTauri wil agressief doorontwikkelen

Lees ook: Ferrari verwacht maximale snelheid in Bahrein

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden