AlphaTauri wil agressief doorontwikkelen

door Gijs Leuvenink
alonso sprint imola

AlphaTauri heeft voor komend jaar een 'agressieve' manier van doorontwikkelen in gedachte. Dit vertelde AlphaTauri-technisch directeur Jody Egginton in een interview met The Race.

Hoewel AlphaTauri en Red Bull nauw met elkaar verweven zijn, wil het team zich onderscheiden ten opzichte van 'grote broer' Red Bull. "We hebben een agressieve aanpak gekozen voor deze auto", vertelde Egginton. "Wij bouwen zelf aan ons vertrouwen, we geloven in wat wij doen in onze processen en we hebben onszelf voorgenomen erg te gaan pushen in de ontwikkeling. De afhankelijkheid van Red Bull willen we tot het minimum bewaren."

Leeg canvas

Egginton heeft de ontwerpers van AlphaTauri een leeg canvas gegeven voor de ontwikkeling van de AT03. "We hebben wat onderdelen die te herleiden zijn naar eerdere wagens van ons, maar de hoofdfocus ligt op de ontwikkeling van onderdelen onder het carrosserie. Ik heb de ontwerpafdeling een leeg canvas gegeven voor de verdere ontwikkeling van de wagen."

Pierre Gasly in de AlphaTauri tijdens tweede testdag Barcelona 2022

Zelf ontwikkelen

De AlphaTauri heeft ondanks het lege canvas dat Egginton geboden heeft de achterkant van de Red Bull op de auto gezet. "We hebben de achterkant van Red Bull overgenomen. Hierdoor konden we meer focussen op wat er onder het carrosserie ligt. Dat had onze hoofdfocus. De ontwikkeling daar was iets waar we de afgelopen jaren in tekort schoten. De verdere ontwikkeling van de aerodynamica nemen we wel zelf op", aldus Egginton.

Momentum

De start van het seizoen en het doorontwikkelen van de huidige auto ging niet direct van een leien dakje, maar Egginton ziet dat er een stijgende lijn is. "We doen helemaal ons eigen ding. Soms gaat dat goed, soms niet. We hebben wel een momentum in het team. We doen nu de goede dingen, we hebben een sterk rijdersduo. Ook hebben we een stabiel technisch team waar we op kunnen bouwen."

Lees ook: Abbi Pulling eerste vrouwelijke coureur bij Alpine Academy

Lees ook: McLaren met aangepaste livery naar Bahrein

Lees ook: Netflix dropt trailer Drive To Survive seizoen 4

door Gijs Leuvenink

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen